rastu brojke

U Zadarskoj županiji 40 je novozaraženih osoba od koronavirusa, to je jedna trećina ukupnog današnjeg broja u Hrvatskoj

25.06.2021 u 11:13

Bionic
Reading

U Zadarskoj županiji 40 je novozaraženih osoba od koronavirusa, a izolaciju provode na području gradova Zadar (27), Benkovac (1) te općina Galovac (1), Poličnik (2), Posedarje (1), Privlaka (1), Sukošan (3), Sv. Filip i Jakov (1) te Vrsi (3).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 317 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 639 stanovnika, a trenutno je 183 aktivnih slučaja koronavirusne bolesti na području Zadarske županije, piše Zadarski.hr

Na COVID odjelima Opće bolnice Zadar hospitalizirano je 11 pacijenata, a nitko nije na respiratoru.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su dva kršenja mjere samoizolacije.

'Odlična je vijest da nakon duljeg vremena nemamo pacijenata na respiratoru, ali to ne znači da se smijemo opustiti. Štoviše, apeliram na naše sugrađane na maksimalnu ozbiljnost jer očito je došlo do kolektivnog opuštanja koje je dovelo do povećanja broja zaraženih. Opća bolnica Zadar i dalje je u pripravnosti i s obzirom na povećani broj pozitivnih očekujemo porast broja hospitaliziranih kroz nekoliko dana. Jedina mjera koja je učinkovita u borbi s koronavirusom je cijepljenje stoga pozivam naše sugrađane koji to još nisu učinili da se što prije cijepe. Usporedno s tim važno je nastaviti s pridržavanjem epidemioloških mjera, jer moramo biti svjesni da bi daljnje povećanje broja zaraženih moglo utjecati na turističku sezonu', poručio je ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina.

Podsjetimo, u posljednja 24 sata zabilježeno je 118 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 552. Zadarska županija već je par dana po broju novozaraženih na prvom mjestu.