VELIKA POTRAGA KOD ILOVIKA

Našli barku i podvodne puške, no ronioca ne

22.05.2013 u 16:31

Bionic
Reading

Sinoć je započela potraga za 26-godišnjim roniocem na dah iz Malog Lošinja koji se jučer ujutro oko deset sati brodicom uputio na podvodni ribolov u blizini otoka Ilovika

Policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka odmah su se po dojavi o njegovom nestanku, sinoć oko 22 sata, uključili u potragu. Potraga je u suradnji s Centrom za traganje i spašavanje na moru, Lučkom kapetanijom Ispostave Mali Lošinj i uključenih lokalnih građana trajala do oko dva sata u noći, kada je privremeno prekinuta zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i ograničene vidljivosti.

Na poziciji od oko 250 metara od obale Ilovika sinoć oko 22 sata i 45 minuta pronađena je plastična brodica malološinjskih oznaka dužine 6,5 metara kojom je 26-godišnjak isplovio, kao i signalna plutača s tri komada ribe. Pola sata prije ponoći ondje su, na dubini od 20 metara, pronađene i dvije puške za podvodni ribolov, no nesretnom roniocu još nema traga.

Jutros oko šest sati potraga površine mora ponovno je započeta, a u potragu podmorja uključili su se i ronioci Specijalne jedinice policije MUP-a RH. U policiji se nadaju rezultatu potrage, a do tada ne žele otkriti identitet nestalog.