POGREB U PETAK

Napokon identificirano tijelo Alena Poropata

25.08.2011 u 22:31

Bionic
Reading

Alen Poropat sutra će, 90 dana otkako je nestao, a 35 otkako je pronađen mrtav, u 18 sati biti sahranjen na mjesnom groblju u Munama iznad Opatije. Obavijest o njegovoj sahrani, što znači da je Alenovo tijelo konačno identificirano, objavili su danas Alenovi prijatelji na Facebooku, na grupi 'Nestao Alen Poropat – Šole'

Službenu potvrdu o tome zatražili smo od zamjenika glasnogovornice Županijskog suda u Puli Serđa Ferenčića, no nismo je dobili. On je samo potvrdio našu informaciju da je DNA analiza završena, koju smo objavili prije dva dana, no nalaze još nije vidio.

'Javio nam se sudski vještak iz Zagreba, poslao nam je nalaz poštom te ga očekujemo sutra ili najkasnije u ponedjeljak, 29. kolovoza', rekao nam je Ferenčić u telefonskom razgovoru i dodao da je isti nalaz iz laboratorija Kliničkog zavoda za patologiju i citologiju KBC-a Zagreb na Šalati poslan faksom na Odjel patologije pulske Opće bolnice.

Ondje je patolog dr. Ilija Kučinar, očito, završio cijelu priču – temeljem nalaza obdukcije koju je sam obavio i nalaza DNA analize utvrdio je identitet tijela pronađenog u provaliji kod Buzeta, i izdao smrtovnicu. Potvrdu da se radi o njihovom sinu jedincu, shrvanim roditeljima Milojki i Joži Poropat, na vrata je donijela policija.

Srećom, imali su Alenove vjerne prijatelje koji su im, i sami u velikoj boli, u ovom najtežem periodu njihova života bili podrška, pomagali im te na kraju krajeva i obavili policijski posao – pronašli njihova sina.