DOČEK NA PLESU

Napadnuti hrvatski vojnici: To nam je posao

30.11.2012 u 10:09

Bionic
Reading

Pripadnici 9. HRVCON-a vratili su se danas nešto iza ponoći iz misije UNDOF na Golanskoj visoravni, javlja MORH. 'Posao ste odradili na način kako ste trebali i u skladu sa svim planovima i procedurama misije u kojoj ste bili', kazao je zapovjednik ZOS-a brigadni general Ivan Jurić koji ih je dočekao u Zračnoj luci Zagreb

U Hrvatsku su stigli sa višesatnim zakašnjenjem jer je konvoj, u kojem su uz hrvatske bili i austrijski vojnici, napadnut na putu od Golanske visoravni do Damaska. U napadu koji se dogodio u blizini zračne luke u Damasku u Siriji nitko od pripadnika našeg kontingenta nije ozlijeđen. Ranjena su četvorica pripadnika austrijske vojske, ali su izvan životne opasnosti.

U napadnutom konvoju bilo je oko 25 vozila, a zapovjednik kontingenta bojnik Davor Josip Babić kazao je da panike među vojnicima nije bilo te kako su reagirali smireno. Desetnik Goran Ledinski napomenuo je da su u situaciji u kojoj su se našli reagirali na ispravan način, što potvrđuje da su pripreme koje su prošli prije odlaska u misiju bile dobre.

Jedan od pripadnika 9. HRVCON-a skupnik Alen Pintar, koji je već bio u misiji ISAF u Afganistanu, kazao je da situacija nije bila ugodna 'no mi smo vojnici, to nam je posao i za to se obučavamo. Svoj smo posao odradili kako smo trebali'.

'Čestitam vam na izvrsno obavljenom poslu. Posao ste odradili na način kako ste trebali i u skladu sa svim planovima i procedurama misije u kojoj ste bili', kazao je zapovjednik ZOS-a brigadni general Ivan Jurić koji ih je dočekao u Zračnoj luci Zagreb.

Pripadnici drugog dijela 10. HRVCON-a, koji su jučer stigli u Damask, ostali su tijekom noći u zračnoj luci u Damasku.