pokušaj ubojstva

Napadnut dom gradonačelnika pariškog predgrađa. Ozlijeđeni supruga i dijete

02.07.2023 u 17:05

Bionic
Reading

U široj pariškoj regiji, prosvjednici su se automobilom zaletjeli u dom konzervativnog gradonačelnika mjesta L'Hay-les-Roses Vincenta Jeanbruna, a njegova supruga i jedno dijete ozlijeđeni su u bijegu. Otvorena je istraga zbog pokušaja ubojstva

'U 1:30 ujutro, dok sam bio u gradskoj vijećnici kao i prethodne tri noći, pojedinci su se svojim automobilom zabili u moju rezidenciju prije nego što su je zapalili kako bi izgorjela moja kuća, u kojoj su spavali moja žena i moje dvoje male djece - rekao je Jeanbrun', piše CNN.

Dodao je da su tijekom bijeg od napadača, njegova supruga i jedno dijete ranjeni. Prema dostupnim informacijama, supruga je slomila nogu.

Napadači su se s automobilom zabili u ogradu nakon čega su ga zapalili.

Ured tužitelja u Créteilu klasificirao je incident kao "pokušaj ubojstva", rekao je tužitelj Stéphane Hardouin novinarima u nedjelju.

Hardouin je rekao da početni nalazi policijske istrage sugeriraju da je zapaljeni automobil "bio lansiran kako bi spalio paviljon".

“Udarivši u niski zid, vozilo se zaustavilo... prije nego što je stiglo do verande kuće. Pogođena su samo ulazna vrata, zajedno s obiteljskim vozilom", rekao je tužitelj na konferenciji za novinare ispred gradonačelnikove kuće.

Podsjetimo, neredi u Francuskoj traju već peti dan, a seseci tisuća policajaca bili su raspoređeni na ulicama nakon pogreba tinejdžera sjevernoafričkog podrijetla kojeg je tijekom prometne kontrole ubio policajac u zapadnom pariškom predgrađu Nanterreu, što je izazvalo nerede.

Nahel M (17), alžirsko-marokanskog podrijetla, pokopan je u subotu.

  • +8
Četvrti dan nereda u Francuskoj Izvor: EPA / Autor: Mohammed Badra