POLUDIO 'NJEŽNI DIV'

Napadač u Teksasu ubio najmanje četiri osobe

08.08.2013 u 19:25

Bionic
Reading

Naoružani napadač u srijedu navečer ubio je najmanje četiri osobe u napadu na dvije različite kuće na području Dallasa, a ranio je još nekoliko osoba, izvijestila je u četvrtak policija navodeći da je vjerojatno riječ o obiteljskom nasilju

Osumnjičenik je odveden u pritvor, izjavila je poručnica Melissa Franks iz policije DeSota ne navodeći identitet napadača. No lokalni su mediji već prenijeli da to Erbie Bowserbivši učitelj za djecu s posebnim potrebama.

Franks je dodala da je napadač koristio i eksplozivnu napravu te da svoje istrage provode FBI i druge agencije.

Napad je počeo u jednoj kući u Dallasu, gdje su ubijene dvije osobe, a završio je u drugoj kući u desetka kilometara udaljenom DeSotu. Lokalni mediji izvještavaju da je Bowser ubacio ručnu granatu u dnevnu sobu kuće na području DeSota, a nakon toga je nastavio pucati i ubio dvije žene. Imena žrtva još nisu objavljena, no po nepotvrđenim izvještajima među žrtvama je i Bowserova bivša djevojka. Među četvero ranjenih su i dvojica dječaka, stari 11 i 13 godina.

Laura Jobe, glasnogovornica škole Mesquite u predgrađu Dallasa, potvrdila je za Reuters da je Bowser radio u dvije škole na tom području od prosinca 2001. do ožujka 2010. te da je dao otkaz, a nije ga dobio. Također je trenirao i ekipu američkog nogometa srednje škole West Mesquite.

'Ovdje ga pamte po dobru i bio je omiljen. Često su ga doživljavali kao nježnog diva', rekla je Jobe, objašnjavajući da je Bowser 'vrlo visok, vrlo krupan muškarac'.

Glasnogovornik košarkaškog tima Dallas Mavericks rekao je da je Bowser bio i član muške plesne grupe the Mavs ManiAACs. Ekipu je napustio 2009. i košarkaški tim Mavericksa od tada nije ima nikakve veze s njim.

Franks je rekla da do službenog podizanja optužnice neće biti objavljivani nikakvi podaci o napadaču.