POKUŠAO SAMOUBOJSTVO U KANALU

Napadač na vozače autobusa pronađen u Veneciji

25.02.2009 u 13:05

Bionic
Reading

Devetnaestogodišji Marko Medica, koji je u četvrtak na kolodvoru u Padovi nožem napao dvojicu vozača autobusa pulskog prijevoznika Brioni, pronađen je u Veneciji

On se od nedjelje popodne nalazi na psihijatrijskom odjelu bolnice u Veneciji, gdje je smješten nakon što su ga karabinjeri izvukli iz vode u jednom venecijanskom kanalu. Neslužbeno se doznaje da je mladić najvjerojatnije sam skočio u kanal jer se želio ubiti.

Liječnici u venecijanskoj bolnici tvrde da je psihičko stanje Marka Medice ozbiljno poremećeno, zbog čega je pod stalnim nadzorom. Kako nije životno ugrožen, policija je s njim ipak uspjela obaviti razgovor o napadu na vozače Briona Nenada Kontošića i Damira Paronića.

Medica je u četvrtak oko 11 sati izašao iz autobusa u Padovi gdje ga je navodno trebala dočekati majka, ali nje nije bilo. Ubrzo zatim nožem je napao najprije Paronića i rasjekao mu mišić desnog ramena. Kad je Kontošić, koji se u tom trenutku nalazio u stražnjem dijelu autobusa, krenuo u pomoć svom kolegi, Medica je napao i njega zarivši mu nož u leđa, desetak centimetara iznad desnog bubrega. Vozači su uspjeli agresivnog i snažnog Medicu svladati i izbaciti iz autobusa. On je zatim pobjegao prema obližnjem parku i policija je sve do nedjelje tragala za njim.

Ozlijeđenima Nenadu Kontošiću i Damiru Paroniću pomoć je pružena u bolnici u Padovi. Lakše ozlijeđeni Kontošić vratio se u Pulu, dok je Paronić u Padovi odmah u četvrtak podvrgnut operaciji. I on je otišao u Pulu nakon što je još četiri dana ostao na promatranju u bolnici, piše Slobodna Dalmacija.