SIGURNOST U SPLITU

'Napad na Marića bio je luđački čin'

13.10.2016 u 11:46

Bionic
Reading

Zbog nedavnog fizičkog napada na nogometnog suca Brunu Marića, splitsko Gradsko vijeće u četvrtak je jednoglasno odlučilo kako će na sljedećoj sjednici u dnevni red uvrstiti i točku o sigurnosnom stanju u gradu

Odluka je prihvaćena na prijedlog HČSP-ova vijećnika Luke Podruga, koji je napad na nogometnog suca Marića u Stobreču nazvao "luđačkim".

"To je bio luđački napad i predlažem da se za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća pripremi informacija o sigurnosnom stanju u Splitu, te da nas o tome izvijesti i Policijska uprava splitsko-dalmatinska", rekao je Podrug.

Predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković (SDP) potom je naložio gradskim stručnim službama da za sljedeću sjednicu pripreme materijal o sigurnosnom stanju u gradu.

Nogometnog suca Marića u utorak je u restoranu u Stobreču napala skupina maskiranih muškaraca, pretpostavlja se navijača splitskog Hajduka, koji su ga pretukli šipkama i drvenim palicama.

Napadnutom Mariću u pomoć su priskočili osoblje restorana i gosti, koji su nakon napada zadržali jednog od napadača do dolaska policije. Tom 22-godišnjaku u srijedu je na splitskom Županijskom sudu određen istražni zatvor te je protiv njega policija podnijela kaznenu prijavu zbog pokušaja nanošenja teških ozljeda.