KUPOVANJE VREMENA?

Nakon supruge na sud nije došao ni Sanaderov punac

25.11.2013 u 13:23

Bionic
Reading

Ivo Šarić, punac bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, danas nije došao svjedočiti na suđenje u slučaju Fimi media, gdje je trebao govoriti o porijeklu Sanaderove imovine.

Iako je nedolazak opravdao zdravstvenim razlozima, sud nije prihvatio njegovu liječničku dokumentaciju.

Sutkinja Ivana Čalić dostavljene dokumente nazvala je lakrdijom i obrani naložila da do srijede dostave noviju dokumentaciju za Ivu Šarića, ali i Sanaderovu majku.

'U suprotnom će ih dovesti policija', kazala je sutkinja.

Sanader je pojasnio da njegov 83-godišnji punac ima ozbiljnih zdravstvenih problema, dok mu 89-godišnja majka Iva Sanader gotovo ne izlazi iz kuće.

Iz dokumentacije o Šarićevom zdravstvenom stanju proizlazi da se ranije liječio i da ima pacemaker, ali nije moguće zaključiti kakvog je zdravlja trenutno.

Kada je prije godinu i pol dana prvi put došao na suđenje u slučaju Fimi media Šarić se pozvao na zakonsku blagodat da ne mora svjedočiti protiv člana obitelji, a iz spisa je tada izdvojen i njegov istražni iskaz koji, po pisanju medija, nije bio povoljan za Sanadera.

Na posljednjoj raspravi na suđenju se nije pojavila niti Sanaderova supruga Mirjana Sanader koja je nedolazak opravdala pozivom na stručni simpozij. No sutkinja nije imala milosti pa ju je kaznila s pet tisuća kuna, koliko su procijenjeni troškovi odgođene rasprave.