'ČIŠĆENJE' ČAČIĆEVIH LJUDI

Nakon Antunovića, odlazi i HEP-ovac Koračević?

27.03.2013 u 20:15

Bionic
Reading

Nakon smjene predsjednika uprave Plinacroa Mladena Antunovića, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak će, po informacijama kojima raspolaže Večernji list, nastaviti 'čišćenje' kadrova bivšeg stranačkog šefa Radimira Čačića, pa bi idući na redu mogao biti i predsjednik uprave HEP-a Zlatko Koračević

Zlatko Koračević bi, prema informacijama iz kruga ljudi bliskih Vrdoljaku, trebao HEP napustiti za mjesec dana. U HNS-u tvrde da razlog smjena Antunovića i Koračevića nije to što su Čačićevi ljudi, nego Vrdoljakovo nezadovoljstvo njima. I Antunovića i Koračevića maknuo bi već prije, kalkulira Večernji list, no ruke su mu bile vezane jer je Čačić i dalje bio predsjednik stranke koji ih je štitio, pa je odlučio početi ih se rješavati čim je Vesna Pusić u subotu preuzela stranku.

Predsjednik uprave Janafa Dragan Kovačević, kojemu se stolac, na inzistiranje premijera Zorana Milanovića, bio zaljuljao nakon što je kritizirao ministra financija Slavka Linića i nije Milanoviću poslao podatke o reklamiranju Janafa, navodno će zadržati poziciju.

Osim što ima podršku predsjednice HNS-a Vesne Pusić, podsjeća Večernji list, Kovačević je dobar i s Vrdoljakom, a bilo bi ga teže rušiti jer mu se teško mogu osporiti pozitivni financijski rezultati tvrtke. Ima i političku težinu jer je u HNS-u 
član predsjedništva, suautor je gospodarskog programa Kukuriku koalicije i predsjednik zagrebačkog HNS-a.

Najavljuje se i kako će ministar Vrdoljak smanjiti broj članova uprave Plinacroa. Na mjesto Mladena Antunovića bit će postavljen Marin Zovko, aktualni direktor Poslovnih funkcija u toj tvrtci.