nije bilo ozlijeđenih

Najveći incident s migrantima do sada: Stotinu ih pokušalo upasti u vlak Split-Zagreb

11.09.2023 u 05:43

Bionic
Reading

Nekoliko desetaka migranata u subotu navečer izbačeno je iz putničkog vlaka na željezničkoj stanici Plaški zbog agresivnog ponašanja, potvrđeno je Jutarnjem listu u HŽ Putničkom prijevozu

Jutarnji list piše da su strojovođa, kondukter i putnici zajedničkim snagama izbacili migrante koji su trčali za vlakom, vikali i ponašali se agresivno. Prema dostupnim informacijama, putnički nagibni vlak broj 522 koji se kretao iz Splita prema Zagrebu sa 70 putnika u stanicu Plaški stigao je u subotu u 18 sati i 55 minuta.

Nakon što su otvorena vrata vlaka, prema njemu je trčeći krenula grupa od stotinjak okupljenih migranata. Pokušali su na više vrata ući u vlak, pritom galameći. Prvih nekoliko desetaka koji su ušli vikali su i trčali kroz vlak te se agresivno ponašali. Na to su reagirali kondukter, strojovođa te putnici koji su nakon desetak minuta tu grupu migranata uspjeli istjerati iz vlaka.

  • +7
Migranti Izvor: Profimedia / Autor: Nicolas Economou/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tom prilikom, doznaje Jutarnji, migranti nisu napali putnike, nije došlo do fizičkog okršaja niti je bilo tko ozlijeđen.

O svemu je obaviještena nadležna policijska uprava, no zasad iz policije nema službenih informacija o ovom događaju.