SMRTONOSNI MALIK

[FOTO/VIDEO] Oluja u Europi usmrtila najmanje petero ljudi: Zid poklopio radnike kod Praga, potopljen dio Hamburga

30.01.2022 u 21:44

Bionic
Reading

Broj smrtno stradalih u snažnoj oluji Malik koja je pogodila dijelove Europe porastao je na pet u nedjelju nakon što je u Poljskoj i Češkoj zabilježeno više nesreća koje je izazvao jak vjetar. U sjevernom dijelu Poljske, 27-godišnji muškarac je poginuo kada je stablo palo na njegov automobil. U nesreći je jedna osoba ozlijeđena

Vatrogasci su se diljem Poljske odazvali mnogobrojnim pozivima. Među ostalim su uklanjali srušeno drveće s cesta. Prema podacima vlasti, oko 680.000 kućanstava ostalo je bez struje zbog oštećenih dalekovoda.

U Češkoj se srušio pet metara visoki zid u industrijskoj zoni u Velke Pritočnom, zapadno od Praga, zatrpavši dva radnika. Jedan od radnika umro je na licu mjesta, a drugi je prevezen u bolnicu s prijelomima.

Izvor: Wochit / Autor: Wochit

Ranije u nedjelju njemačka policija izvijestila je da su pješaka ubile krhotine koje su sa zgrade padale po cesti.

U Beelitzu, jugozapadno od Berlina, na muškarca je pao izborni plakat, rekao je glasnogovormik lokalne policije.

Nesreća se dogodila u subotu poslije 22 sata, kada se oluja – u Njemačkoj poznata kao Nadia, a u svijetu kao Malik, preko noći pojačala.

  • +5
Oluja Malik Izvor: Profimedia / Autor: Johan NILSSON / AFP / Profimedia

U subotu je dvoje ljudi poginulo u Britaniji kada je na njih palo drveće.

Lokalna policija u Engleskoj izvijestila je da je 9-godišnji dječak umro nakon što ga je stablo palo na njega u selu Winnothdale, a muškarac koji je bio s njim pretrpio je teške ozljede.

Na istočnoj obali Škotske, u gradu Aberdeenu, 60-godišnja žena je smrtno stradala kada je na nju također palo stablo, priopćila je lokalna policija.

Više od 130.000 kućanstava ostalo je bez struje diljem Britanije zbog oluje.

Na obalama Sjevernog mora izdano je nekoliko upozorenja o poplavama.

U Hamburgu je jaka olujna plima potopila poznatu gradsku riblju tržnicu njemačkog lučkog grada u četvrti Altona, a vodostaj je u četvrti Sankt Paul iznosio 2.84 metara iznad prosjeka.

Željeznički promet u Njemačkoj i u nedjelju je bio pod utjecajem oluje. Brojni vlakovi su kasnili te su neki od njih i otkazani.