Felix Alleluia!

Nadbiskup Puljić uputio uskrsnu čestitku patrijarhu Irineju i pravoslavnim vjernicim

17.04.2020 u 10:44

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Želimir Puljić uputio je u petak uskrsnu čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve Irineju i pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj, ističući da su kršćani osnaženi vjerom kadri čvrsto stajati u svim nevoljama

Zadarski nadbiskup mons. Puljić zahvalio je patrijarhu Irineju na pismu u kojem je povodom potresa u Zagrebu izrazio bratsku blizinu hrvatskim biskupima, svećenstvu i monaštvu, te katoličkim vjernicima, priopćili su iz HBK.

Mons. Puljić odgovorio je patrijarhu kako "osnaženi vjerom u uskrsni događaj, kršćani su kadri svim nevoljama usprkos stajati čvrsto u Gospodinu".

Uputio mu je čestitke i dobre želje za uskrsne blagdane jer će i ove godine, "nakon drame i šutnje Velikoga petka", opet zabrujati crkvena zvona.

Pravoslavnim vjernicima, koji će Uskrs slaviti ove nedjelje, poželio je neka im Isus, koji je uskrsnućem pobijedio grijeh i smrt, bude i ostane nada i snaga, središte i smisao svega.

Osim patrijarhu Irineju, nadbiskup Puljić je uskrsne čestitke uputio i mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju, episkopu dalmatinskom Nikodimu, episkopu pakračko-slavonskom Jovanu i episkopu niškom Arseniju.

Zahvalio je mitropolitu i episkopima na uskrsnim željama koje su oni uputili njemu, njegovim suradnicima, svećenicima i vjernicima, ističući da je uskrsli Isus svjetlo u povijesti ljudskog mraka i tame.

"U toj vjeri i radosti Vama, Vašem svećenstvu, monaštvu i vjernom puku Vaše eparhije želim blagoslovljene uskrsne blagdane! Hristos vaskrse - vaistinu vaskrse! Felix Alleluia!“, zaključuje Puljić.