ANDREJ PLENKOVIĆ

Na Vijeću za nacionalnu sigurnost spremni smo razgovarati o svim temama

26.10.2018 u 20:42

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković u Dnevniku HRT-a komentirao je odluku Visokog trgovačkog suda prema kojoj je nagodba u Agrokoru postala pravomoćna, kandidaturu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović te njenu najavu najavu sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost

Premijer Andrej Plenković komentirao je odluku Visokog trgovačkog suda prema kojoj je nagodba u Agrokoru postala pravomoćna.

'Cijeli proces sad ide u novu fazu - transformacija starog u novi Agrokor i novu strukturu vlasništa - uz kvalitetnije poslovanje i daljnje restrukturiranje sa zadržavanjem radnih mjesta', rekao je.

Za kandidaturu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović premijer je ponovio kako je njemu u tom slučaju 'sve jasno'.

Kazao je kako zna za predsjedničinu odluku, ali je nije htio otkriti. 'To je na njoj da kaže', rekao je.

Vezano za najavu predsjednice o održavanju sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost Plenković je rekao kako nije usuglašen termin.

Andrej Plenković u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

'O tome ćemo razgovarati početkom idućeg tjedna kad se vratim u Zagreb. Nakon toga slijedi put u Kinu, pa bi sjednica mogla biti krajem tjedna ili za petnaestak dana', najavio je premijer u razgovoru za HRT.

'O svim temama koje trebaju biti na VNS-u ja i članovi vijeća spremni smo raspravljati', odgovorio je na pitanje treba li se razgovarati i o aferi 'SMS'.

'Te teme trebaju rasvijetliti pravosudne institucije i policija - bez miješanja politike', dodao je.

Naglasio je kako je sasvim očito bilo da je netko fabricirao poruke njega i Martine Dalić.

Na pitanje može li inicijativa hrvatskih eurozastupnika kojom upozoravaju na preglasavanje predstavnika hrvatskog naroda u BiH pomoći, Plenković je rekao kako je njihovo pismo potpuno kompatibilno sa svim porukama Vlade i njega kao premijera.

'To je vrsta izigravanja Daytonsko-pariškog sporazuma i dezavuiranje koncepta konstitutivnosti budući da je Hrvatima u Federaciji drugi narod izabrao predstavnika u Predsjedništvu. To se događa već treći put. Zagovaratelji smo europskog puta BiH i ustavna nam je obveza brinuti o Hrvatima izvan domovine', rekao je.