VIŠE NE MOGU UTJECATI NA SVJEDOKE

Na slobodu pušteni Žužul, Prskalo i Korpar

13.05.2011 u 15:42

Bionic
Reading

Iz pritvora u Remetincu iza 15 sati pušteni su vlasnik i direktor Skladgradnje Slaven Žužul te bivši direktor i član uprave Autoceste Rijeka - Zagreb Josip Prskalo i Zlatko Korpar

Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Zoran Luburić ukinuo je pritvor vlasniku Skladgradnje Slavenu Žužulu te bivšem direktoru i članu uprave Autoceste Rijeka - Zagreb Josipu Prskalu i Zlatku Korparu nakon što je ispitano svih 15 svjedoka na koje su osumnjičenici mogli utjecati.

Protiv trojice osumnjičenih pokrenuta je istraga zbog sumnje o 11,5 milijuna kuna teškim nezakonitostima. Prskalo i Korpar osumnjičeni su da su zlouporabili položaj i ovlasti, a Žužul da ih je na to poticao. Bivše čelnike Autoceste Rijeka - Zagreb sumnjiči se da su u prosincu 2006. Žužulu platili 11,5 milijuna kuna više od vrijednosti izvedenih radova prilikom proširenja dijela poluautoceste uz autocestu Rijeka - Zagreb. Tereti ih se da su naknadno izmijenili već ugovoreni način obračuna radova za pojedine objekte u korist Skladgradnje, znajući da će izvedeni radovi biti znatno manji od predviđenih.

Žužulu je ovo treća afera - prvi put je prije dvije godine, zajedno s Prskalom i još nekim čelnicima HAC-a, uhićen zbog sumnji u malverzacije oko bojenja tunela Mala Kapela i Sveti Rok, a prošle godine zbog sumnji da je sudjelovao u izvlačenju novca iz Brodosplita. Prskalo je od ranije osumnjičen i da je, zajedno s Korparom, HAC oštetio u aferi Fimi media.