TVRDE DA JE RIJEČ O ŠPIJUNU

Na Sinaju nađeno tijelo bez glave s porukom Islamske države

10.09.2014 u 19:26

Bionic
Reading

Stanovnici egipatskog Sinaja u srijedu su pronašli obezglavljeno tijelo s potpisanom porukom islamističkih militanata povezanih sa sirijskim i iračkim pripadnicima Islamske države, u kojoj stoji da je žrtva bila izraelski špijun

Ovo je osmo odrubljene glave u posljednjih mjesec dana u području Sinaja za koje odgovornost preuzima ista grupa islamističkih militanata, nadahnuta brutalnim ubojstvima pripadnika Islamske države.

Stanovnici sela južno od grada Šeika Zuveida na sjeveru Sinaja za Reuters su kazali da je na obezglavljenom tijelu ostavljena poruka s potpisom skupine Ansar Bajt al Makdis, u kojoj stoji da je žrtva bila špijun izraelskog Mosada.


'Ovo je sudbina svih za koje se dokaže da su izdajice svoje domovine', stoji u poruci. Jedan od vođa skupine za Reuters je prošli tjedan kazao da su pripadnici Islamske države savjetovali borce Ansara Bajta al Makdisa na koji način djelovati što učinkovitije.

Najmoćnija i najnemilosrdnija skupina u području Sinaja pohvalila se da je prošli mjesec obezglavila četiri egipatska državljana jer su Izraelcima odavali tajne informacije o zračnim napadima u kojima su poginula trojica njihovih boraca.