stožer civilne zaštite

Na krčkom aerodromu danas se očekuju putnici na letu iz Tunisa

09.04.2020 u 13:27

Bionic
Reading

U Zračnoj luci Rijeka na otoku Krku danas se očekuje zrakoplov kojim će iz Tunisa doputovati skupina hrvatskih državljana i drugih putnika na povratku u matične zemlje, a dočekat će ih sve mjerodavne službe, izjavio je u četvrtak načelnik županijskog Stožera Civilne zaštite Marko Boras Mandić

Sve putnike dočekat će epidemiolozi, sanitarni inspektori i drugi te će svima biti uzet uzorak za testiranje. Prema protokolu i ovisno o utvrđenom zdravstvenom stanju, putnici će biti upućeni dalje, rekao je Boras Mandić za Radio Rijeku.

Po njegovim riječima, u Primorsko-goranskoj županiji od jučer je oboljela još jedna osoba, pa je sada u toj županiji ukupno 47 oboljelih osoba, a ozdravilo je 13 osoba.

Novooboljela osoba je bila u samoizolaciji, nakon povratka iz Amsterdama. U Rijeci su u četvrtak otvorene gradske tržnice i ribarnice, uz sve preventivne mjere.

Marko Boras Mandić je rekao da će prodavaonice u županiji uoči blagdana, tj. tijekom sljedeća tri dana raditi dulje, do 20 sati, kako bi se i ljudi koji rade mogli opskrbiti namirnicama te kako bi se smanjile gužve u prodavaonicama.