skrivali se u 'bunkeru'

Na graničnom prijelazu u Metkoviću u kamperu pronađeno sedam ilegalaca

27.07.2018 u 15:43

Bionic
Reading

Šest Iranaca i jedan Iračanin pronađeni su ispod kreveta te u improvziranoj pregradi, tzv. bunkeru kampera švedskih registarskih oznaka u srijedu navečer na međunarodnom graničnom prijelazu u Metkoviću, a tom prilikom 44-godišnji vozač Iranac priveden je i kazneno prijavljen za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Hrvatskoj, izvijestila je dubrovačko-neretvanska policija.

Pregled vozila obavili su granični policajci u suradnji s carinskim službenikom prilikom ulazne granične kontrole. Pritom su dvije osobe zatečene pod krevetom, a njih pet u “bunkeru”, a policija je utvrdila kako su svi ranije podnijeli zahtjev za azil Službi za strance u Sarajevu.

Punoljetni putnici iz kampera su u readmisijskom postupku vraćeni u BiH zbog nezakonitog ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj, dok je 44-godišnji vozač kampera zbog počinjenog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici europske unije ili potpisnici šengenskog sporazuma pritvoren uz kaznenu prijavu Državnom odvjtništvu

  • +10
Imigranti Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia