dodatne kontrole

Na graničnim prijelazima čeka se oko pola sata, na Bregani čekanje za autobuse sat i 45 minuta

23.04.2017 u 09:22

Bionic
Reading

Prema dojavama MUP-a na većini graničnih prijelaza čekanja su u prometu osobnih vozila do 30 minuta, javlja HAK

Na GP Bregana pojačan je autobusni promet na izlazu, čekanje je oko 1 sat i 45 minuta, javlja HAK.

Pojačan je izlazak osobnih vozila na GP-ima Kaštel, Rupa, Pasjak, Bregana, Macelj i Slavonski Brod te ulazak na GP Stara Gradiška.

S obzirom na povremene, sustavne granične kontrole i pojačan promet moguća su i duža čekanja na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH i Mađarskom.

Na graničnom prijelazu u Županji u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa. Na granici u Slavonskom Brodu smanjen je broj ulaza i izlaza.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Do 14. srpnja na dionici državne ceste DC1 u Kninu, zbog sanacije mostova Bulin 1 i Bulin 2, vozit će se naizmjence, jednim trakom, a zabranjen je promet vozilima čija ukupna masa prelazi 5 tona. Obilazak za autobuse: Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1.

Danas, 23. travnja, vozi se 6. etapa međunarodne cestovne biciklističke utrke 'Tour of Croatia' cestama Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije te Grada Zagreba. Na dijelu javnih cesta kojima se utrka kreće bit će privremena regulacija prometa, koju će provoditi prometna policija. Start utrke je u 12:02 u Samoboru, a završetak u 15:29 sati na Trgu svetog Marka u Zagrebu.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac. Mogući su odroni zemlje i kamenja.