UPISNE KVOTE

Na diplomskim studijima 8.800 slobodnih mjesta

25.07.2011 u 14:04

Bionic
Reading

Sveučilište u Zagrebu objavilo je na svojoj internetskoj stranici natječaj za upis studenata u prvu godinu diplomskog studija u idućoj akademskoj godini

Na Sveučilištuu Zagrebu iduće će akademske godine biti slobodno 8.800 slobodnih mjesta, od čega 7.608 mjesta za redovite studente, 995 za izvanredne te 197 mjesta za studente sa statusom stranih državljana, potvrđeno je iz Senata.

Upisnim kvotama za redovite studente planirano je da 1.914 studenata ostvari pravo na studiranje bez plaćanja, njih 2.032 plaćat će participacije u troškovima studiranja po tzv. linearnom modelu, dok će 3.662 studenata plaćati maksimalne iznose participacija.

Iznosi studentskih participacija nisu se mijenjali u odnosu na prethodnu akademsku godinu, a iznimka su studiji na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, gdje je došlo do manjeg povećanja.

'Ukoliko Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa djelomično ili u potpunosti osigura financijska sredstva za podmirivanje participacija u troškovima studija, studenti će na adekvatan način biti oslobođeni plaćanja školarina', poručeno je iz Senata Sveučilišta.

U odnosu na prošlu akademsku godinu, ukupna upisna kvota za diplomski studij povećana je za 76 mjesta, što je posljedica uvođenja studijskog programa Sestrinstvo koji će se izvoditi na Medicinskom fakultetu te manjih korekcija pojedinih kvota na postojećim studijskim programima Sveučilišta u Zagrebu.

Fakulteti i akademije u sastavu Sveučilišta u Zagrebu primat će prijave za upis na diplomske studije od 24. kolovoza. Sve neophodne informacije mogu se naći na stranici www.unizg.hr.