novčano kažnjen

Muškarac u Zagrebu vozio pijan pa ga zaustavila policija; odbio je alkotest, vrijeđao policajce te pokušao pobjeći

13.01.2021 u 14:46

Bionic
Reading

Sud je muškarcu izrekao novčanu kaznu preko 10 tisuća kuna te zabranu upravljanja motornim vozilom kategorije B u trajanju od tri mjeseca

Kako javlja policija, u ponedjeljak 11. siječnja oko 19.20 u Albrechtovoj ulici policijski službenici I. postaje prometne policije zaustavili su osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 56-godišnji vozač. Tijekom obavljene kontrole vozač je bio pod vidljivim utjecajem alkohola, međutim odbio je alkotestiranje. Nakon kraćeg razgovora počeo je vrijeđati i omalovažavati policijske službenike te se pokušao udaljiti s mjesta događaja. Radi sprečavanja bijega, policijski službenici su nad njim uporabili sredstva prisile, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje, te ga priveli u službene prostorije. Zbog navedenih prekršaja nesavjesni vozač je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otriježnjenja, nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu.

Zbog počinjenih prekršaja sud ga je proglasio krivim te mu izrekao novčanu kaznu u iznosu od 10.755 kuna, a ujedno zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom kategorije B u trajanju od tri mjeseca.