BOLNICA U TUZLI:

Muškarac koji se zapalio u Gunji ima opekline na 80 posto tijela

08.07.2014 u 10:33

Bionic
Reading

Prema informacijama iz Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla, muškarac koji se jučer zapalio u Gunji nalazi se u 'vrlo teškom zdravstvenom stanju', s obzirom da mu je od vatre nastradalo 80 posto tijela, a ima opekline drugog i trećeg stupnja

U ponedjeljak popodne muškarac u Gunji se zapalio najvjerojatnije nakon što se polio benzinom, ali je zahvaljujući brzoj reakciji susjeda ugašena vatra koja je obuzimala njegovo tijelo. Nakon toga je automobilom hitno odveden u Brčko, no zbog težine ozljeda poslan je u Univerzitetsko-klinički centar Tuzla, jednu od najboljih bolnica u Bosni i Hercegovini.

Iz Ureda za komunikacije Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla rekli su da je pacijent smješten na intenzivnu njegu Klinike za anesteziologiju i reanimaciju. Zadobio je opekline čak 80 posto tijela, i to drugog i trećeg stupnja, te se nalazi na respiratoru jer ne može sam disati. Iz UKC-a Tuzla kažu da je H.H. (rođen 1963) u 'teškom zdravstvenom stanju' te ne žele davati nikakve prognoze o onome što slijedi.

U svakom slučaju, današnji je dan kritičan za preživljavanje pacijenta, o čijim se motivima za ovakav očajnički čin zasad može samo spekulirati. Policija je najavila da će tijekom dana objaviti više detalja o ovoj strašnoj nesreći.