novi detalji

Muškarac koji je bacio opasni otpad u Čavlima bio je žrtva iznude

23.11.2019 u 08:35

Bionic
Reading

Služba općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske provela je kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iznude

Sumnjiči se da je tijekom mjeseca listopada ove godine, u nekoliko navrata na području Čavala i Rijeke, od 67-godišnjeg hrvatskog državljanina tražio da mu preda 20.000 kuna.

Pri tom se lažno predstavljao i ozbiljno mu prijetio, kao i da će ga prijaviti policiji budući je znao kako je 67-godišnjak jedan od sudionika počinjenja kaznenog djela ugrožavanje okoliša otpadom na području Čavala, piše Novi list.

Iz straha za svoju i sigurnost svoje obitelji, spomenuti 67-godišnjak mu je predao 15.000 kuna. Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, pod sumnjom u počinjenje navedenog kaznenog djela iznude, 29-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

To je nastavak sage o šestorici kazneno prijavljenih zbog ugrožavanja okoliša otpadom, od kojih su dvojica u bijegu i za koje je određen istražni zatvor.

Za četvoricu kazneno prijavljenih nije određen istražni zatvor, nakon što su završili u pritvoru, pa će se braniti sa slobode.