ŠIRENJE NA ISTRU

Müller otvara nove dućane po Hrvatskoj

14.04.2014 u 11:11

Bionic
Reading

Njemački trgovački lanac Müller stiže i u Istru. Naime u nekadašnjoj zgradi Varteksa u Ciscuttijevoj ulici danas otvara svoju prvu trgovinu u Puli, a već sutra slijedi otvorenje poslovnice i u Poreču

Osim ponude visokokvalitetnih proizvoda po pristupačnim cijenama, ono što ovaj trgovački lanac čini domaćim potrošačima posebno privlačnim je i poslovna politika. Müller se u 2014. na hrvatskom tržištu svrstao među prva tri top poslodavca, a budući da dnevno zaprima i do 150 molbi za zaposlenje, najava daljnje ekspanzije svakako će osim potrošača razveseliti i brojne trenutno nezaposlene trgovce.

Povodom otvorenja prvih Müllerovih poslovnica u Istri razgovarali smo s internacionalnim direktorom Sanelom Skenderovićem

Kada ste donijeli odluku o otvaranju trgovina u Istri te zašto u Puli i Poreču?

Istru smo dugo vremena smatrali izrazito atraktivnom lokacijom te je bilo samo pitanje vremena kada ćemo svoje poslovanje proširiti i na taj dio Hrvatske. Pula i Poreč su se izdvojili kao dva veća središta ove županije te smo ih odabrali za otvorenje novih poslovnica. Naravno, veliku ulogu su također imale ponuđene lokacije poslovnih prostora, a moram istaknuti da se Müller odlučio i na kupnju same zgrade u središtu Pule u kojoj će biti smještena nova poslovnica.

315418,314975,270536,323235
Planirate li u Hrvatskoj, a posebice u Istri, otvarati još trgovina – gdje i u kojem planiranom vremenu?

Ekspanzija u Hrvatskoj je svakako u planu, a samim time nije isključeno ni otvaranje novih poslovnica u Istri. Ponuda dobrih lokacija i razvoj tržišta će uvelike diktirati smjer našeg daljnjeg kretanja.

Koliko ljudi namjeravate zaposliti u Hrvatskoj te konkretno u Istri?

U Hrvatskoj trenutno imamo zaposleno skoro 800 djelatnika te će se taj broj povećavati sukladno daljnjoj ekspanziji. Otvaranjem dviju novih poslovnica u Istri priliku za rad je dobilo preko 60 novih djelatnika.

Je li teško biti poslodavac godine? Imate li puno upita za zapošljavanje?

Prije svega želimo reći da smo izrazito ponosni na to što smo proglašeni jednim od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj, to je potvrda i odraz našeg odnosa prema svim našim djelatnicima. Svakodnevno zaprimamo od 100 do 150 molbi otvorenog tipa, što nam govori da trenutno vlada velik interes za zapošljavanjem u našoj tvrtki i to nas jako veseli.

Kako ocjenjujete dosadašnji plasman proizvoda u Müllerovim trgovinama na hrvatskom tržištu?

Jako smo zadovoljni plasmanom naših proizvoda te samim statusom Müllera na hrvatskom tržištu, što nam govori da su kupci prepoznali uslugu i kvalitetu naše ponude te nam je izrazito zadovoljstvo iznova vidjeti svakog kupca u našoj poslovnici.

Kako se vidite u odnosu na konkurenciju (DM, Bipa) te koje biste konkurentne prednosti Müllerovih trgovina posebno naglasili?

Samo neke od naših odlika su visoka kvaliteta i pristupačne cijene, sjajan odaziv na ponudu više od 2.500 proizvoda robne marke, a svi proizvodi namijenjeni zapadnom tržištu također se nalaze i na našim policama u Hrvatskoj, što znači da ne radimo apsolutno nikakve razlike između tržišta. Već sam princip poslovanja bitno se razlikuje od takozvane konkurencije, a i naše trgovine su površinom puno veće i imaju puno više odjela na jednom mjestu, tako da se u pravilu i ne možemo uspoređivati.