NAKON SMJENE I SRČANOG UDARA

Mubarak u depresiji i treba liječnika

21.05.2011 u 20:34

Bionic
Reading

Svrgnuti egipatski predsjednik Hosni Mubarak koji je u pritvoru u bolnici, depresivan je i treba mu psihološka pomoć, rekao je u subotu medicinski izvor, a prenijela je službena novinska agencija Mena

Bivši predsjednik kojemu su 83 godine prošloga je mjeseca smješten u bolnicu u Šarm el-Šeiku, na Crvenome moru, pošto je tijekom saslušanja pretrpio srčani udar.

Protiv Mubaraka se vodi istraga o podrijetlu njegova bogatstva i o gušenju narodne pobune protiv njegova režima u siječnju i veljači, u kojoj je život izgubilo više od 800 ljudi.

Njegovo premještanje u zatvor gdje će čekati eventualno suđenje, ovisi o razvoju njegova zdravstvenog stanja.

Mena se poziva na liječnika bolnice u Šarm el-Šeiku koji ističe da je Mubarak ‘u lošem psihičkom stanju i da mu treba psiholog’.

Egipatsko pravosuđe je u srijedu priopćilo da će kardiološki tim posjetiti Mubaraka u bolnici radi ocjene njegova zdravstvenog stanja i eventualnog premještanja u neku od zatvorskih ustanova.

I dvojica njegovih sinova, Ala i Džamal, u pritvoru su južno od Kaira, u okviru iste istrage. Supruzi Suzannei, koja je također u Šarm el-Šeiku, ukinut je pritvor pošto je dio bogatstva ustupila državi.

Mubarak je trideset godina imao apsolutnu vlast u Egiptu prije nego je 11. veljače svrgnut s vlasti u osamnaestodnevnoj narodnoj pobuni.