šef demokrata

Mrsić: Bernardićevo koketiranje s ustaškim pokličem 'Za dom spremni' je nedopustivo

03.05.2020 u 12:29

Bionic
Reading

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić poručio je u nedjelju kako je nedopustivo koketiranje čelnika SDP-a Davora Bernardića s ustaškim pokličem 'Za dom spremni'

“U javnom prostoru nema mjesta za ustaški poklič bez obzira na tumačenja HDZ-ovih komisija za suočavanje s prošlošću. Zdrav razum nalaže da se u jednoj europskoj zemlji ne smije tolerirati fašistički pozdrav”, poručio je Mrsić referirajući se na Bernardićevo jučerašnje polaganje vijenaca u Borovu Selu dok su iza njega stajali neki od sudionika komemoracije u majicama s HOS-ovim grbom i pozdravom 'Za dom spremni'.

Mrsić u priopćenju naglašava kako mu je "potpuno neshvatljivo postupanje predsjednika SDP-a koji u Borovom Selu zažmirio i propustio reagirati na ustaški poklič".

“Zašto je predsjednik SDP-a dopustio da ga HDZ javno proziva i to zbog postupanja svojih „braniteljskih“ udruga koje drži na kratkom lancu i izvlači po potrebi u vrijeme izbora”, pita se Mrsić.

HDZ je u subotu na Facebook stranici objavio fotografiju s obilježavanja masakra u Borovom Selu na kojoj je Bernardić, a pored njega zastava s HOS-ovim obilježjima.

Mrsić je Bernardićapozvao da se očituje o događaju u Borovom selu. “Dodvoravanje krajnjoj desnici nije put za poraz HDZ-a na sljedećim izborima, već osigurač za njihov novi četverogodišnji mandat. Dodvoravanje desnici i toleriranje ustaškog pokliča ne može donijeti ništa dobrog Hrvatskoj i zato pozivam predsjednika SDP-a da se očituje o događaju u Borovom selu”, poručio je.