jedinstven slučaj

Možemo! predstavili nositelje izbornih lista. Žene nose osam, a muškarci tri

26.03.2024 u 15:13

Bionic
Reading

Stranka Možemo! predstavila je u Zagrebu svoje nositelje izbornih lista. Izaći će u svih jedanaest jedinica i kako su rekli jedinstveni su po tome što će nositeljice lista biti u osam jedinica dok će muškarci nositi tri. Ostatak ljudi na listama, najavili su, predstaviti će narednih dana

U desetoj izbornoj jedinici nositelj je Đuro Capor, profesor povijesi i aktvist angažiran u Srđ je naš! Nositeljica u devetoj izbornoj je Maja Šintić, a u osmoj Dušica Radojčić koja je u aktivistica dvadeset godina i gradska vijećnica u Puli. Draženka Polović iz Karlovca nositeljica je u sedmoj izbornoj jedinici, profesorica u srednjoj školi i vijećnica u karlovačkom gradskom vijeću.

Tomislav Tomašević, zagrebački gradonačelnik, bit će prvi na listi u šestoj izbornoj jedinici, a Mira Anić, koja radi na socijalnim uslugama dvadeset godina, iz Belišća u petoj. Katarina Kruhonja, primarijus nuklearne medicine u mirovini i gradska vijećnica u Osijeku nositi će izbornu listu u četvrtoj jedinici. Treću izbornu jedinu će voditi zagrebački dogradonačelnik Luka Korlaet, a drugu dogradonačelnica Danijela Dolenec. Prvu izbornu jedinicu će voditi Sandra Benčić,saborska zastupnica, ujedno i kandidatkinja za premijerku iz redova Možemo!

Čast da predstavlja stranku na listi za dijasporu u jedanestoj izbornoj jedinici pripala je studentici Eleni Komarić, koja se nedavno se vratila iz Njemačke u Hrvatsku.

  • +5
Predstavljanje programa Možemo Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL