DARKO MILINOVIĆ:

'Možda se Sanader pridruži SDP-u'

  • Autor: An. S./M.B.
  • Zadnja izmjena 14.10.2010 14:49
  • Objavljeno 14.10.2010 u 11:58
Darko Milinović

Darko Milinović

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Ronald Goršić

Potpredsjednik Vlade Darko Milinović komentirao je odluku bivšeg premijera Ive Sanadera da aktivira zastupnički mandat i rekao da je to njegovo pravo. 'To smo očekivali i to nije uzdrmalo vladajuću koaliciju koja će i dalje imati većinu u Saboru', rekao je Milinović

Na novinarsko pitanje strahuju li u Vladi da će Ivo Sanader pokušati okupiti istomišljenike u Saboru, Milinović je rekao: 'Gledajte, rijetko tko ide s gubitnikom!'

Milinović je nastavio s tvrdnjama da je vladajuća koalicija čvrsta i dodao znakovitu rečenicu: 'Ali što se iza brda valja, sačekajmo tjedan ili dva.

'Treba vidjeti hoće li se Ivo Sanader uopće pojaviti u Saboru - postoji i ta mogućnost da ne dođe. Postoji šansa da aktivira mandat i da se godinu dana ne pojavi tamo', kaže Milinović koji ne vjeruje da je Sanaderov motiv za aktivaciju mandata stjecanje imuniteta jer je, kaže, to 'kratkoga vijeka', ali se složio da time može dobiti na vremenu.

Komentirao je i Sanaderovo svjedočenje pred Istražnim povjerenstvom i rekao da na jedan dio pitanja koji je bio točno ciljan nije odgovorio, a na druga je iznio laži. Milinović, naime, tvrdi da premijerka nije sudjelovala u radu povjerenstva za sastavljanje drugog ugovora između Vlade i MOL-a, kako je rekao Sanader.

Zamoljen da komentira Sanaderovu izjavu na račun svojih bivših kolega u HDZ-u - 'tko drugom jamu kopa, sam u nju pada' - Milinović je ustvrdio da 'ova vlada uistinu kopa snažnu jamu s čvrstim temeljima od armiranog betona borbe protiv korupcije, a tko će pasti u tu jamu, ostaje otvoreno i zanimljivo pitanje'.

Milinović je o Sanaderu nastavio odgovarati i kasnije tijekom dana. Tako su ga novinari pred Vladom pitali hoće li biti prebjega iz HDZ-a Sanaderu u Saboru našto je on odgovorio: 'Možda se Sanader pridruži SDP-u'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi