IVANA NINČEVIĆ LESANDRIĆ

Mostovka krivnju za blamažu oko kandidature svalila na novinare

01.12.2016 u 11:58

Bionic
Reading

Saborska zastupnica Mosta Ivana Ninčević Lesandrić oglasila se na Facebooku povodom nesporazuma oko njezine kandidature za gradonačelnicu Splita, pri čemu je Most uhvaćen kratkih nogu, za sve naravno okrivivši novinare

Ninčević Lesandrić je trebala biti Mostova kandidatkinja za gradonačelnicu Splita, ali se nije mogla natjecati za tu funkciju jer nema pola godine prijavljeno boravište u tom gradu. Zbog toga ju je Most prebacio u utrku za splitsko-dalmatinsku županicu, a potom pokušao protumačiti prvotnu najavu kao nekakav spin

Pod egidom 'Samo u Hrvatskoj', Ninčević Lesandrić napisala je da kad pogriješiš nešto što ne utječe ni na koga, pojavi se 15 članaka i svi novinari su na nogama, a kada ukradeš milijune, objavi se nula članaka. Zajedljivo je ocijenila da se čini da tada svi odjednom dobiju otkaz pa nema tko pisati te zaključila da to u ovoj državi očito tako funkcionira. Potom je pojasnila da je promijenila prebivalište jer se preselila na adresu na kojoj namjerava živjeti i tvrdi da to s politikom nije imalo ništa, osim što nije znala da to utječe na njezinu kandidaturu.

'Nisam se bavila politikom pa je logično da o tome pojma nisam imala - jer da se bavim takvim stvarima, koliko mjeseci treba da čovjek može raditi stvari koje zna - nikad u životu ništa ne bih radila osim pratila kad se tko i gdje kandidira. U svakom slučaju, daj bože da ovoliko pažnje dobiju stvarna muljanja u državi jer tada se ne bismo borili s nezaposlenošću', ustvrdila je na Facebooku Ninčević Lesandrić.

Objašnjavajući priču o spinu - odnosno reakcije nakon vikenda da je to bila strategija PR-a i odluka da to iskoriste kao promociju - smatra da to treba pitati njih jer se nikad ne miješa u struku koja nije njezina!

'U svojoj prvoj izjavi odmah sam rekla istinu, tj. u čemu je nastao problem, ali to nije zanimljivo pa ajmo složiti priču. Eto, sad nam cijela država zna da postoje pravila o tome koliko mjeseci prije morate biti prijavljeni - jer s tim saznanjem će vam život sigurno biti ljepši!, poručila je Ninčević Lesandrić.