SUTRA NACIONALNO VIJEĆE

Mostaši češljaju odgovore SDP-a i HDZ-a

01.12.2015 u 11:48

Bionic
Reading

Dva dana do sjednice prvog zasjedanja Sabora i tri tjedna od parlamentarnih izbora zagonetka zvana - kako će izgledati vlada i kome će se prikloniti Most i dalje nije riješena. Most je odradio pregovore s koalicijom Hrvatska raste i Domoljubnom koalicijom, a danas Mostovi koordinatori češljaju odgovore SDP-a i HDZ-a na njihova pitanja

Mostovi koordinatori, kako doznaje Media servis, trenutačno češljaju odgovore SDP-a i HDZ-a na njihova reformska pitanja, a sutra će ih prezentirati u središnjici stranke na sastanku Nacionalnog vijeća Mosta s izabranim zastupnicima.

Most nikakvu odluku još nije donio, no nakon burnog vikenda ionako podignute tenzije dodatno je podgrijalo i pismo čelnika Mosta Bože Petrova upućenim izabranim zastupnicima s liste u kojemu, između ostalog, stoji kako 'SDP prednjači u obećavanju brda i dolina, iako ni HDZ ne zaostaje previše'.

Drago Prgomet sam je izabrao svoj put, a političku krivnju za pokušaj razbijanja Mosta mora snositi i Milanović, napisao je Božo Petrov u pismu svojim izabranim zastupnicima. Demantira i da je Most HDZ-ovo jaje, jer da je tako, prekinuo bi pregovore sa SDP-om.

Petrov je optužio i dio medija za hajku na Most, a stranke za pritisak jer traže sastanke, obećavaju brda i doline. U tome zasad prednjači SDP, iako ni HDZ ne zaostaje previše, stoji u pismu Bože Petrova koji proziva i Stipu Petrinu za dvoličnost. Petrinu je pak jučer optužio i omiški gradonačelnik Ivan Kovačić da radi na razbijanju platforme. Tvrdi i da su svi otpočetka upoznati s djelovanjem Nacionalnog vijeća Mosta.

'Sumnja u svaki korak članova Mosta, a nas obmanjuje i radi na uništavanju Mosta. Krije li se kakva prikrivena stvar iza toga, ne znam. Mogu reći da je mene Stipe Petrina vrbovao da dam unutar Mosta svoj glas SDP-u, a da će on na osnovi svojih sposobnosti pokušati isposlovati da nam SDP da što više milijuna kuna za razvoj naših lokalnih sredina', rekao je Kovačić.

Upravo je i Kovačić, kao i Petrov u pismu, jučer tvrdio kako nije istina da su se dogovorili s HDZ-om.

'Stipe Petrina govori svašta. Ne može on dogovoriti suradnju ni s kim. Zadnji i prvi zaključak Mosta je reformska vlada', rekao je Kovačić.