12 ZASTUPNIKA SLOŽNO

Most odaslao poruku iz sabornice: Obraz nema cijenu!

10.06.2016 u 11:48

  • +12

Sjednica Sabora RH

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Bionic
Reading

Mostovi zastupnici jutros su se u sabornici pojavili sa znakovitim porukama. Na svojim klupama stavili su papire na kojima piše - Obraz nema cijenu. Što ta poruka znači, novinarima je objasnio Mostov Miro Bulj

Vidite da se u javnosti pojavilo da je nas 12 mostovaca rascijepano i da ćemo se prodati, nema prodaje i nama je najvažniji obraz i došli smo u politiku zbog obraza i to se i dosad vidjelo u samim pregovorima kad je isto pokušavao Zoran Milanović, a sada pokušava HDZ. Šaljemo im poruku - ne-će-te', kazao je Bulj novinarima u Saboru.

Među mostovcima ipak nije bilo Ines Strenje Linić, koja ima smrtni slučaj u obitelji te Ivana Kovačića. 'Gospodin Kovačić je uz nas. On isto ima osobnih problema i nije mogao ovaj tjedan u Zagrebu. Apsolutno je uz nas, mi smo s njim i nas 12 je složno i to je ona poruka: 12 mostovaca složno je i čvrsto', rekao je Bulj.

Ponovio je jučerašnju poruku HDZ-u koju je izrekao Božo Petrov - neka pokažu da imaju 76 zastupnika ili imenuju novog potpredsjednika Vlade.

Upitan je li 12 mostovaca potpisalo SDP-ov prijedlog za raspuštanje Sabora, Bulj je rekao: 'Još nismo razgovarali o tome, pošto je Domoljubna koalicija kazala da ona ima većinu, pa vidjet ćemo je li gospodin Ćorak, Pupovac i oni... jesu li tih 76.'

Novinari su ga upitali i za novi saborski klub koji su osnovali bivši mostovci - Ivan Lovrinović, Juro Martinović i Ivica Mišić.

'Nemam što komentirati, oni će morati odgovoriti na ta pitanja. O onima s kojima sam bio ne želim komentirati ni u dobru ni u loše, jer najgora je poruka govoriti loše o nekome s kime si bio', rekao je Bulj.

Prema anketama da su danas izbori, Most bi dobio 12 zastupnika, a ne 19 koliko je dobio na prošlim izborima. 'Nikad nismo gledali saborske zastupnike, Most ima i sada 12 saborskih zastupnika. Nismo došli ni zbog anketa ni zbog rejtinga nego da mijenjamo stvari, a to je vidljivo u Saboru da smo mijenjali stvari na način koji je prepoznat, što će narod kazati, naravno narod je onaj koji ima pravo izbora', rekao je Bulj.