'BOŽJI ZNAK'

Monsinjor Barišić u bolnici zbog srčanih tegoba

Bionic
Reading

Splitsko-makarski nadbiskup msgr. Marin Barišić primljen je u nedjelju ujutro na liječenje, na Odjel kardiologije splitskog KBC-a na Križinama. Nadbiskupu je tijekom ranojutarnje mise u kapelici nadbiskupije naglo pozlilo te je u jednom trenutku čak izgubio i svijest

'Nadbiskup je zadržan zbog srčanih smetnji. Primljen je zbog gubitka svijesti, što je bila posljedica poremećaja srčanog ritma. U bolnicu je doveden u svjesnom stanju, a njegovo sadašnje stanje je stabilno i zadovoljavajuće. Nije životno ugrožen, a podvrgnut je odgovarajućoj terapiji', rekao je prim. dr. Ivo Vuković, specijalist kardiolog, za Slobodnu Dalmaciju.

'Imao sam u osam sati misu u kapelici nadbiskupije i poslije ručka sam mislio otići na odmor, sedam dana na Prvić. Prije mise osjetio sam umor, no kako večer prije nisam spavao, tomu nisam pridavao pažnju. Za vrijeme mise osjetio sam slabost, sjeo sam, pa sam opet ustao i nastavio misu, da bih u jednom trenutku osjetio hladan znoj. Ponovno sam sjeo i u tom sam trenutku izgubio svijest. Nisam dugo bio bez svijesti i brzo sam se vratio među žive. Odmah su me odveli u bolnicu i sada sam tu', izjavio je nadbiskup Barišić.

'Dobro se osjećam, a hoće li biti potrebno ugrađivati pacemaker, to ćemo vidjeti. Svakako znam da ću nakon izlaska iz bolnice otići sedam dana na odmor, moram malo prikočiti, možda je ovo bio Božji znak', rekao je msgr. Barišić.