ČAČIĆ KRITIZIRA VLADU

'Mogla bi nam se dogoditi Grčka'

08.03.2010 u 13:44

Bionic
Reading

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić ocijenio je danas, prilikom obilježavanja Dana žena, kako niti jedna antirecesijska mjera premijerke Jadranke Kosor i HDZ-a nije ni djelomično realizirana

'Radi se o potpunom kolapsu gospodarske politike i nema razloga očekivati da će se s bilo kakvim paketom mjera nešto promijeniti', ustvrdio je.

Po njegovom mišljenju, za djelovanje antirecesijskih mjera u Hrvatskoj potrebno je pokretanje razvojnih procesa, te spremnost na snažne i radikalne rezove, a naročito restrukturiranje javne potrošnje.

Jedini rez u proračunu koji je u ovoj Vladi napravljen, načinio je bivši premijer Ivo Sanader za 6 milijardi kuna, ustvrdio je Čačić. Čačić ne misli da je situacija u Hrvatskoj slična onoj u Grčkoj, no dodao je da ako se nastavi pritisak na realni sektor on će se potpuno raspasti te bi nam se tada mogla dogoditi 'Grčka'.

Poljoprivrednu politiku u Hrvatskoj nazvao je 'potpuno promašenom i usmjerenom na kupovanje glasova', a za prosvjede seljaka zbog poticaja rekao je kako seljaci na prosvjede imaju pravo jer kada odgovorna vlast nešto obeća mora održati svoja obećanja.