Modern Warfare 3 i dalje na staroj tehnologiji

Modern Warfare 3 i dalje na staroj tehnologiji

03.03.2011 u 14:53

Bionic
Reading

Sljedeći Modern Warfare i dalje će se bazirati na tehnologiji staroj gotovo 12 godina, potvrđeno je iz Infinity Warda

Prenoseći jučerašnje dojmove o prvom in-game videu iz Battlefielda 3, sasvim slučajno smo se osvrnuli i na Call of Duty franšizu čiji se i posljednji nastavak vrti na istoj tehnologiji tj. engineu na kojem se vrtio i prvi Call of Duty. U samoj srži radi se o Quake III (idTech3) engineu iz 1999. koji je s godinama naravno modificiran i unaprijeđivan, no, sve ima svoje granice i jednostavno se mora priznati da je spomenuti engine nakon dobrih 12-ak godina zaslužio mirovinu.

 

No, ljude iz Activisiona i Infinity Warda koji rade na sljedećem CoD naslovu to ne interesira previše. Tako je Robert Bowling iz Infinity Warda na svom Twitter profilu jasno izjavio: 'Novi engine bio bi protu-produktivan. Potrebne su godine i godine rada da bi se napravio dobar engine.'

 

Ta kratka izjava sasvim je jasan pokazatelj Activisionove politike, o čemu smo nedavno pisali i malo detaljnije. Infinity Ward trenutno navodno radi na sljedećoj Modern Warfare igri s Raven Softwareom i Sledgehammerom koja bi svjetlo dana trebala ugledati još ove godine.

 

Activision jednostavno forsira neprirodni tempo od jedne Call of Duty igre godišnje i naravno da onda ne postoji ni vremena ni volje za razvojem nove tehnologije koja bi zamijenila postojeću i dotrajalu.