REAKCIJA NA ČLANAK

'Mlinarić govori neistine jer ne zna kako Petrokemija radi'

02.08.2011 u 11:13

Bionic
Reading

Iz Ureda za odnose s javnošću kutinske Petrokemije stigla je reakcija na članak objavljen na tportalu u nedjelju, 31. srpnja, pod naslovom 'Poljoprivrednici, poslujte samo s državnim bankama'

U dijelu teksta navodi se da Mato Mlinarić, predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka, za teško stanje na tržištu pšenice okrivljuje državnu politiku i potpredsjednika Vlade RH, ministra Petra Čobankovića, 'koji su odgovorni za to što je mineralno gnojivo u kutinskoj Petrokemiji, u državnom vlasništvu, 40 posto skuplje nego u Italiji ili Sloveniji'.

Riječ je o neistinitoj tvrdnji, kažu iz Petrokemije, budući da su cijene mineralnih gnojiva koje naša tvrtka ostvaruje na navedenim tržištima gotovo izjednačene s cijenama na hrvatskom tržištu, naravno, uzevši u obzir zavisne troškove. Slična je situacija i na tržištu u BIH, dok su npr. na tržištu Srbije prodajne cijene proizvoda Petrokemije d.d. jednake onima u Hrvatskoj.

Mlinarić je izjavio i da bi ministar Čobanković morao više voditi računa o tome da Petrokemija njihovim novcem financira razne sportske manifestacije, 'kao i o tomu koliko je zaposlenih u Petrokemiji i po kakvim su kriterijima zapošljavani'. 'Radi se o potpuno netočnim navodima koji su izrečeni, kako želimo vjerovati, zbog nepoznavanja rada naše tvrtke', zaključuju iz Petrokemije.