'Podrška obitelji'

MK Group donira 160.000 eura za vrtiće u Hrvatskoj

25.04.2023 u 15:26

Bionic
Reading

Donacije vrtićima u okviru društveno odgovornog programa 'Podrška obitelji' realiziraju se u cijeloj regiji, a u Hrvatskoj će ih dobiti vrtići u Zagrebu, Umagu, Šibeniku i na Braču

Tvrtka MK Group će kroz svoj program društvene odgovornosti „Podrška obitelji“ ove godine izdvojiti 600.000 eura za vrtiće u Adria regiji, a za Hrvatsku je namijenjen ukupni iznos od 160.000 eura. Ovogodišnja sredstva premašit će prošlogodišnju uspješno realiziranu donaciju rodilištu KBC Sestre milosrdnice, kada su u fokusu bile bebe i roditelji. Sada se nastavlja podrška djeci i obitelji kroz ulaganje u vrtiće, a ova akcija realizira se povodom velikog jubileja MK Group – 40 godina uspješnog poslovanja.

'U svim zajednicama u kojima poslujemo, doprinosimo unapređenju uvjeta u kojima djeca odrastaju, obrazuju se i razvijaju. Briga o najmlađima je ulaganje u budućnost, a MK Group upravo uz slogan 'Slavimo budućnost' obilježava jubilarnih 40 godina rada i organizira niz društveno odgovornih aktivnosti ukupne vrijednosti 1 milijun eura. Ovogodišnje donacije u sklopu regionalnog programa 'Podrška obitelji' namijenili smo vrtićima, a konkretno za hrvatske vrtiće izdvojili smo iznos od 160.000 eura', izjavio je Mihailo Janković, generalni direktor, MK Group.

Jednake donacije od po 40.000 eura dobit će gradovi Zagreb, Umag, Šibenik i Općina Nerežišća na Braču. Tim povodom održan je zajednički sastanak na kojem se razgovaralo o realizaciji donacija, izboru vrtića i namjeni sredstava, kao i o predstojećim koracima koji će osigurati efikasnu realizaciju projekta.

Ispred Grada Zagreba, sastanku je prisustvovao Luka Juroš, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade, i tom prilikom izjavio: 'U ime Grada Zagreba i gradskih dječjih vrtića, zahvaljujem MK Group na ovoj hvalevrijednoj donaciji. Ulaganje u obrazovanje, djecu i mlade investicija su u održivi razvoj društva i bolju budućnost. MK Group i program 'Podrška obitelji', koji provodi već niz godina, primjer su društveno odgovornog poslovanja i na tome im čestitam i od srca zahvaljujem. Zagrebački vrtići ovu će donaciju iskoristiti na najbolji mogući način'.

Gradonačelnici Umaga i Šibenika zahvalili su se donatoru. 'Biti društveno odgovoran znači biti dio zajednice u kojoj svakodnevno stvaraš i rasteš te imati osjećaj pripadnosti i odgovornosti za ukupnu kvalitetu života te iste zajednice. MK Group svojim doprinosom utječe na podizanje kvalitete života te njeguje vrijednosti zajednice, stoga veliko hvala u ime Grada Umaga, a posebno u ime naših najmlađih stanovnika, na dodjeli donacije za vrtiće u okviru CSR programa 'Podrška obitelji'', istaknuo je gradonačelnik Grada Umaga, Vili Bassanese.

'Prije svega zahvaljujemo MK Group što je uvrstila Grad Šibenik u program donacija predškolskim ustanovama. Donirana sredstva će biti usmjerena za potrebe uređenja i opremanja vanjskog dječjeg igrališta, jednog od vrtićkih objekata gradske ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje – Dječji vrtić Šibenska maslina', rekao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Izvor: Društvene mreže

Dok će ovi gradovi sredstva iskoristiti za renoviranje i opremanje vrtića, na Braču će Općina Nerežišća iznos od 40.000 eura pridružiti fondu za izgradnju vrtića, za koji je u tijeku izrada glavnog projekta. Svemir Obilinović, općinski načelnik tim povodom je izjavio: 'Općina Nerežišća je mala otočna općina s velikim projektom. Potaknuti pozitivnim demografskim pokazateljima u posljednje vrijeme, prošle godine pokrenuli smo projekt izgradnje dječjeg vrtića za 70 mališana. Partner na projektu nam je Grad Supetar, čime ovaj novi vrtić dobiva i širi značaj za Brač. Dio sredstava za izgradnju osigurali smo iz sredstava Europske unije, a sada smo dobili i ovu važnu donaciju od MK Group. Uvjereni smo kako ćemo dovršetkom projekta dati dodatni razlog ostanku mladih obitelji na otoku, a nadamo se i daljnjem porastu broja naših najmlađih'.

Regionalni program 'Podrška obitelji' pored Hrvatske, odvija se i u drugim zemljama Adria regije u kojima posluje MK Group – Srbiji, Sloveniji i Crnoj Gori. Već sedmu godinu tvrtka kroz njega novčano nagrađuje sve zaposlene koji postanu roditelji, uključujući zaposlene u Hrvatskoj. Interni program je zatim proširen donacijama ustanovama koje se bave djecom i mladima, kao i jačanjem obitelji kao osnovne jedinice društva.