NIŠTA OD SKAKANJA

Mirror's Edge 2 otkazan

16.02.2011 u 14:48

Bionic
Reading

Svima je poznato kako u posljednje vrijeme postaje trendi gasiti projekte i developerske timove. Electronic Arts odlučio se pridružiti popularnim klincima.

Da, gospodo draga - kriza je. Iako u ovo doba godine najradije volimo slušati bajke o tome kako mnoge firme započinju rad na novim uzbudljivim projektima, okrutna realnost globalne krize sasvim je drukčija. Dotična je, naime, zgrabila igračku industriju za muda, što je polučilo nizom neočekivanih "rezova" i zatvaranja mnogobrojnih razvojnih studija.

 

Najnoviji projekt u nizu neisplativih neigrivih i loših nastavaka je (barem prema Electronic Artsu) Mirror's Edge 2. Nastavak popularnog i komercijalno neuspješnog parkour simulatora je u svojim prototipovima bio toliko očajno loš da ga Electronic Arts nije htio formirati kao projekt, te ga staviti u stadij razvoja. Zvuči tragično, zar ne?

 

Uglavnom, ovaj potez do neke mjere je razumljiv, s obzirom da je logično biti skeptičan oko nastavka igre koja nije baš uspjela postići bestseler status. Potez sa strane Electronic Artsa ne bismo nazvali bezobzirnim i okrutnim. Industrija zabave svoje ime nosi s razlogom - ako neka igra izgleda kao da neće polučiti komercijalni uspjeh, sasvim je očito da se gubitci uloženi u njen razvoj trebaju svesti na minimum.

 

Čarobno, zar ne?