MRSIĆ OBEĆAO UMIROVLJENICIMA

'Mirovine će rasti i dolaziti na vrijeme'

01.10.2012 u 22:35

Bionic
Reading

U ime Vlade, ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić istaknuo je večeras, na prvom hrvatskom festivalu posvećenom osobama starije životne dobi, da će mirovine rasti i dolaziti na vrijeme. Ovoj vladi je standard umirovljenika zadnja crta obrane i neće graditi stabilnost države na umirovljenicima, kao što je to bio slučaj proteklih godina", kazao je.

Najavio je da će se formirati Nacionalno vijeće umirovljenika u kojem ćes jedne strane biti vlada, a s druge predstavnici umirovljeničkihudruga.

'Na tom mjestu će se razmatrati i odlučivati sve ono će vladapoduzimati na području mirovinskog osiguranja i svega vezanog uz trećuživotnu dob", rekao je ministar Mrsić.

Predsjednik Republike Ivo Josipović rekao je pak da oni koji su odradili svoj radni vijek moraju imati pristojnu mirovinu.

'Vaša generacija je mojoj generaciji ostavila puno toga dobroga i ono dobro što mi baštinimo od vas dužni smo ostaviti generaciji iza nas', kazao je Josipović na završnom koncertu festivala "Zlatna dob".

Naglasivši kako bi umirovljenici vrijeme svoje 'zlatne dobi' trebali što aktivnije iskoristiti, rekao je da su mnogi to svoje životno razdoblje iskoristili kako bi krenuli studirati, učiti strane jezike ili glumu te su time pokazali da 'zlatna dob' može biti predivna.