BEZ NOVCA I PRIJATELJA

Mirjana Sanader nema ni za režije?!

13.07.2011 u 14:04

Bionic
Reading

U 'ekskluzivnom izvještaju o životu odbačene moćnice Mirjane Sanader' koji je objavio tjednik Globus doznajemo kako supruga bivšeg premijera Ive Sanadera živi vrlo teško, jer joj je na raspolaganju samo njezina profesorska plaća od 10 tisuća kuna, a režije za golemu vilu u Kozarčevoj zimi čak dosegnu do šest tisuća kuna

Mirjana Sanader se, otkriva Globus, potužila prijateljici da joj je,  blokiranim sredstvima u bankama, teško plaćati račune te Ivine telefonske pozive iz pritvora.

Za komunalije u Kozarčevoj 21 Mirjana Sanader, prema saznanjima Globusa, duguje tisuću kuna. Navodno sve ostale račune podmiruje u roku. Režije za tri velika strana u kući zimi se popnu i na šest tisuća kuna mjesečno, ali sada, ljeti, nešto u više od tisuću kuna. No ne zadaju, prema Globusovim informacijama, ovi računi financijske glavobolje Mirjani Sanader. Iz mjeseca u mjesec povećaju se navodno i dugovi za poslovni prostor u Šarengradskoj ulici u Zagrebu, što ga Sanaderovi imaju u zakupu od ljeta 2009. Režije za poslovni prostor navodno nisu plaćene od početka godine, a dug prema Zagrebačkom holdingu iznosi 4.500 kuna.

Nekoć se, piše novinarka Vanja Nezirović, 'ta sveučilišna profesorica arheologije ugodno osjećala u koži premijerove supruge'. 'Nije to javno govorila, ali joj je to pisalo na licu. Mirjanu krase lijepe, ali oštre crte lica. Djeluje strogo, grubo, hladno. Ali uz Sanadera je uvijek zračila. Svaki put kad bi ušli u prostoriju, sve bi stalo', zaključila je novinarka.

Globus tvrdi kako je Mirjana šefovala ne samo kod kuće nego je kadrovirala u Vladi i ministarstvima, a da je  jedan od vrhunaca u njezinu društvenom životu sigurno bio trenutak kad je prije tri godine supruzi bivšeg predsjednika Milki Mesić uspjela preoteti Lauru Bush. Gospođa Sanader tada je uz svoje probrano društvo organizirala plan i program za suprugu Georgea Busha.

Ta bolja prošlost je, međutim, iza Mirjane. 'Danas je ona onemoćala, svrgnuta kraljica. Gotovo se preko noći srozala na samo dno društveno-političke ljestvice, u strahu je kad će supruga, kojeg posjeti jednom tjedno, opet vidjeti na slobodi te hoće li uspjeti sačuvati išta od njihova golemog carstva – kuća, stanova, milijuna na računima, umjetnina', navodi Globus.

Mirjana Sanader, ističe Globus pozivajući se na njezine prijatelje, što više može bježi od svoje raskošne vile u Kozarčevoj 21. 'Nemirna je, bez novca, zabrinuta, a jedino što uspijeva zadržati njezinu koncentraciju su krimići Agathe Christie', navodno tvrde njezini prijatelji.

Zagrebački tjednik navodi još kako je društveni pad Sanaderovih doveo i do osipanja prijatelja. Neke prijateljice su same nestale iz života supruge bivšeg premijera, a s drugima je ona prekinula kontakte – ostala joj je tek jedna kolegica s fakulteta, profesorica rimske klasične arheologije. Ne čuje se navodno ni više sa svojim bratom Nenadom, koji je u Americi, da ne bi i njega upleli u cijelu priču. Globus navodi da je i njega pogodila recesija.

Supruge bivših Sanaderovih stranačkih prijatelja Luke Bebića i Bože Biškupića, Gerda Bebić i Ljerka Biškupić povukle su se kad su to učinili i njihovi muževi, nakon pokušaja Sanaderova puča u HDZ-u.