E-KONZULTACIJE

Ministarstvo turizma traži ideje građana

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 23.04.2012 13:22
  • Objavljeno 23.04.2012 u 13:22
Veljko Ostojić, ministarstvo turizma

Veljko Ostojić, ministarstvo turizma

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Ministarstvo turizma pokrenulo je novi projekt – 'e-konzultacije' (Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću) - putem kojeg želi potaknuti građane i sve zainteresirane na slanje svojih prijedloga, ideja i mišljenja o projektima Ministarstva te ih aktivno uključiti u proces pripreme prijedloga za izmjene i dopune određenih zakonskih akata koji će ove godine biti upućeni u proceduru

Svi zainteresirani građani pozvani su da do 15. svibnja 2012. godine na elektroničku adresu savjetovanje@mint.hr šalju svoje prijedloge za izmjenu i dopunu Zakona o pružanju usluga u turizmu, koji će biti upućen u proceduru u drugom tromjesečju ove godine.

Budući da je u planu Ministarstva i izmjena, odnosno dopuna Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, koji će u četvrtom tromjesečju ove godine biti upućen u proceduru, do 15. rujna 2012. godine svi zainteresirani na istu elektroničku adresu mogu slati i svoje prijedloge i sugestije potrebnih izmjena ovog zakona.

Nakon spomenutih vremenskih rokova bit će otvorena savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o nacrtima prijedloga izmjena i dopuna obaju zakona. Po završetku postupaka savjetovanja na web stranicama Ministarstva će biti objavljena analiza pristiglih prijedloga, kao i stav Ministarstva o njima.

Ministarstvo turizma podsjeća zainteresirane građane da se uključe i u izradu Glavnog plana i Strategije razvoja hrvatskog turizma, koju priprema Institut za turizam. Svoje prijedloge i mišljenja mogu do 1. kolovoza 2012. godine slati na e-mail adresu strategija@iztzg.hr ili svoje stavove i sugestije o pitanjima važnim za hrvatski turizam mogu iznijeti na forumu forum.iztzg.hr. Također, sve informacije o izradi Strategije dostupne su na web stranicama Ministarstva turizma (www.mint.hr), kao i na stranicama Instituta za turizam (www.iztzg.hr). Strategija bi trebala odgovoriti na ključna pitanja te će dati novu razvojnu viziju hrvatskog turizma, a ujedno će biti osnova za povećanje konkurentnosti te za povlačenje sredstava iz fondova EU-a.

Omogućavanje dvosmjerne komunikacije između državnih tijela i šire javnosti u skladu je s Vladinim Kodeksom savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata, ističu u Ministarstvu turizma.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi