KAKAV GAF

Ministarstvo objavilo pogrešan izračun poskupljenja plina

23.03.2017 u 19:47

Bionic
Reading

Poskupljenje plina u Krapini i Zagrebu od 1. travnja neće biti kako je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike jučer najavilo. Naime, bit će manje jer je Ministarstvo u tablicu, koju je poslalo medijima, upisalo krive podatke

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike jučer je objavilo detaljnu tablicu iz koje se vidi koliko će pojedini lokalni distributeri smanjiti, odnosno povećati, cijene plina. Podsjetimo, u tablici je navedeno da će kod devet opskrbljivača plin poskupjeti, dok kod 26 opskrbljivača cijene trebaju biti smanjene u odnosu na 2016.

Najviši rast cijena trebali su osjetiti u Krapini. Plin je, prema tablici Ministarstva, trebao 'skočiti' za 11,25 posto, ali već danas iz tamošnje plinare stigao je demanti te informacije uz napomenu da će poskupljenje iznositi 0,88 posto.

Osjetno povećanje u tablici je bilo upisano i u Zagrebu, od 2,666 posto. Međutim, Davor Šestan iz Gradske plinare to je za Novu TV demantirao, kazavši kako će poskupljenje biti od 1,1 posto, odnosno 2,71 po metru kubnom plina ili 20 kuna na bazi godine dana za kućanstva.

Nakon sjednice Vlade resorni ministar Slaven Dobrović o greškama u Ministarstvu nije ništa znao, a na novinarsko pitanje o tome da Krapinsko-zagorska županija prijeti tužbom zbog krivih podataka, kazao je da 'ne bi rekao'.

Nedugo nakon toga iz Ministarstva su za Novu TV reagirali priopćenjem u kojem je stajalo da je došlo do greške službenika prilikom upisivanja podataka u tablicu.