božinović otvoreno

Ministar unutarnjih poslova o Oparinom izlijetanju s informacijom o ubojici i stanju sigurnosti u Splitu; otkrio i nove detalje

13.01.2020 u 11:36

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na konferenciji za novinare progovorio je o trostrukom ubojstvu u Splitu

Kazao je kako je kalašnjikov kojim je ubojstvo počinjeno nađen odbačen petstotinjak metara od mjesta zločina te naglasio da ne zna odkuda splitskom gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari informacija da je ubojica uhićen te da ju nije dobio od njega.

'Policija je profesionalno radila svoj posao. Nisu imali nikakva saznanja koja bi povezala počinitelja s osobama koje su poginule u ovom događaju', kazao je. Potvrdio je da su bili od ranije poznati policiji po drugim djelima, ali nije bilo nikakve veze koja bi ih spajala u konkretnom djelu ili koja bi bila naznaka da se dogodilo što se dogodilo.

Naglasio je da se mora poraditi na komunikaciji s javnosti te da se on od početka svog mandata za to zalaže.

'PU splitsko-dalmatinska sigurno da ćemo pojačati neke mjere pa i vezano s komunikaciju s javnosti, no ponavljam da PU splitasko-dalmatinska i policija na nacionalnoj razini imaju vrlo dobre pokazatelje učinkovitosti svoga rada', istaknuo je.

'Ovdje smo zbog trostrukog ubojstva i percepcije i moj cilj je da uvjerim javnost da će policija nastaviti sa svojim aktivnostima koje su počele davati ozbiljne rezultate. Na području te Policijske uprave bilo je uhićenja nekoliko ozbiljnih kriminalnih skupina, bilo je učinkovitih zapljena i nastavit ćemo taj posao', dodao je.

Trostruko ubojstvo u Splitu, policija Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic

Komentirao je i izjavu Kolinde Grabar Kitarović da ne nedopustivo da pojedinci uzimaju pravdu u svoje ruke, ali da je nedopustivo sporo i neučinkovito pravosuđe.

'To je sve jedan krug institucija koje se kolokvijalno zovu dijelom represivnog aparata. U svakom trenutku javno komuniciramo gdje smo u nekom slučaju, i što poduzimamo i na taj način se policijski rad može učinkovitije pratiti i od strane medija i građana. Policija je najvidljivija', ustvrdio je ministar unutarnjih poslova.

Naglasio je da je policija sustav koji među rijetkima otkriva i kažnjava korumpirane u svojim redovima.

  • +10
Ministar Davor Božinović komentirao ubojstva u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL