ZBOG NERJEŠAVANJA RATNIH ZLOČINA

Ministar Medved sastao se s braniteljima: Hoće li biti prosvjeda u Vukovaru?

18.09.2018 u 18:49

Bionic
Reading

Predstavnici braniteljskih udruga došli su u utorak poslijepodne u Ministarstvo hrvatskih branitelja na poziv ministra Tome Medveda, kako bi razgovarali o najavljenom prosvjedu u Vukovaru zbog nerješavanja ratnih zločina, a nakon sastanka ministar je poručio da su i ovaj put dokazali da surađuju profesionalno, odgovorno i ozbiljno

Kako navodi N1, Ministar Medved nakon sastanka rekao je da ga raduje da su udruge jedinstvene, odgovorne i ozbiljne.

'I ovaj put smo dokazali kako Ministarstvo hrvatskih branitelja u suradnji s braniteljskim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata ima partnerski, profesionalni, odgovoran i ozbiljan odnos. Raduje me da su udruge svim aktualnim pitanjima pristupile vrlo odgovorno i ozbiljno', rekao je Medved i dodao kako će s nadležnim tijelima nastaviti razgovore i na odgovoran način pristupiti ovoj tematici.

Tomo Medved Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

'Nakon analize stanja dogovorili smo sastanak s nadležnim tijelima u cilju kako bismo analizirali konkretno sve zahtjeve koji su upućeni od strane gradonačelnika Vukovara i kako bismo dobili konkretan uvid o točnom broju procesuiranja ratnih zločina i spoznaju o procesima koji su u tijeku', poručio je.

Novinari su ga upitali što to znači za najavljeni prosvjed u Vukovaru, odnosno hoće li biti održan ili neće.

'Udruge su ozbiljne i odgovorne i u cilju donošenja svojih odluka traže da u tome i Vlada će pružiti punu potporu u cilju davanja svih relevantnih informacija', rekao je Medved.

Predstavnici udruga su, pak, rekli da će udruge prije svojih odluka dobiti na uvid sve relevantne podatke te nakon toga odlučiti.