kvaliteta i cijena

Ministar Cappelli: Ne zabrinjavaju me brojke o broju turista

24.07.2018 u 19:23

Bionic
Reading

Ministar turizma Gari Cappelli poručio je u utorak iz Opatije kako ga ne brinu brojke o broju turista, te kako Hrvatska ima svoje tržište

"Moramo nuditi kvalitetu i podizati cijene, a ne brojiti ima li dva gosta više ili manje“, rekao je ministar navodeći da, unatoč različitim informacijama, sada ima šest do sedam posto više gostiju nego prošle godine, dok je u protekle dvije godine ostvaren rast od 20 posto. "Susjedi se vraćaju, ne moramo se zabrinjavati. Hrvatska ima svoje tržište i uvijek će imati svoju kvalitetu“, poručio je Cappelli koji je Opatiju posjetio povodom Dana grada te se sastao s opatijskim gradonačelnikom Ivom Dujmićem i svim načelnicima općina liburnijske rivijere koji su mu predstavili projekt zajedničkog nastupa na turističkom tržištu.

Hrvatsku je, izvjestili su mediji, u prvoj polovici srpnja posjetilo 165 tisuća turista manje nego lani u istom razdoblju.

"Nisam zabrinut za brojke o kojim se ovih dana govori, ima li turista više ili manje", rekao je Cappelli, ističući da Opatija ide u dobrom smjeru, a to je da prvenstveno ima kvalitetu, a time i dobar financijski rezultat.

  • +7
Turisti uživaju u ljepotama skrivenih uvala na Paklenim otocima Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Takvu usmjerenost potvrđuje gradonačelnik Dujmić, navodeći da su ministru predstavljeni projekti i infrastrukturni radovi na ovom području, rekonstrukcije hotela kojima se povećava njihova kategorija, gradnja vila s bazenima na rivijeri i u zaleđu. Naveo je da svi podržavaju kapitalne projekte izgradnje golfskog igrališta na području Mošćeničke Drage i žičare za Učku.

Direktorica opatijske Turističke zajednice Suzi Petričić istaknula je da opatijski turizam godinama bilježi rast, ulaže u kvalitetu postojećih i novih objekata. „Bez obzira na mali kapacitet, Opatija je lider u pred i postsezoni, zahvaljujući zdravstvenom turizmu i wellnessu, kongresnom turizmu i gastronomiji, rekla je. Ministar Cappelli ističe da se predstavljeni projekti i turistički razvoj opatijske rivijere podudaraju sa strategijom razvoja turizma Hrvatske.

Naglasio je i kako je dolaskom u Opatiju želio dati podršku Ugostiteljsko-turističkoj školi, koja je proglašena jednim od centara kompetentnosti. To je velika stvar za Primorsko-goransku županiju i Opatiju, koja je to zaslužila s obzirom na fakultet i generacije djelatnika u turizmu i ugostiteljstvu, rekao je.