Mini žute, zelene, crvene, crne

Mini žute, zelene, crvene, crne

25.07.2012 u 12:00

Bionic
Reading

... rajčice! Za salate, ribu, meso, džemove, umake, juhe, grickanje onako, na plaži ili uz film. Živjele i male i slatke nam i dalje bivale!

Probajte ih sve, ako već niste! I žute i zelene i crvene i crne! Sve. Upravo sam se vratila s tržnice s mini žutima i grickam ih dok ovo pišem umjesto štapića/grickalica/cigareta.


Gric, gric s oogromnim guštom!


Čudnovato su zdrave te rajčice - i vel'e i mini. Idealne za kuhanje i mumanje u raznovrsnim kombinacijama

Amazonke što se obrane organizma tiče. Bore se protiv slobodnih radikala, štite od štetnosti zračenja sunca, čuvaju srce i ine unutrašnje organe od raka i kojekakvih boleština. A sve zbog likopena - kojim obiluju, a najzdraviji je i najjači od sviju antioksidanasa. Taj će zaustavit' i omanji infarkt. Navodno!

Elem, mini rajčice najviše volim u pećnici s filetiranim srdelama, maslinovim uljem, krupnom soli i grančicom ružmarina. Divne su nadopuniteljice okusa i stvarateljice saftnosti.


Osim mini zovu ih i cherry poradi slatkoće i koncentriranoga okusa. I kad ih ima puno na grančicama blizu zemlje doimaju se kao neke zemne trešnjice ili šljive

Nije ih teško ni posaditi. Prijatelji ih imaju na terasi na vrhu zgrade u jednom zagrebačkom kvartu. I već su im se toliko razrasle da moraju razmišljati o presađivanju ili formiranju prave pravcate gredice. Terasne ;).

Bit će to prvi rooftop garden na Pešči! Moramo osmisliti lejbl za konkretne mini rajčice. Ako mogu oni u Brooklynu, možemo i mi tu, u Zagrebu.


Od mini rajčica možete činiti štošta, ali preporučljivo ih je, usred sezone koja traje, konzumirati do isteka zaliha i potpunog zasićenja

Uf, taj miris, okus, tekstura prave, tradicionalne velike rajčice ... u malom - nezamjenjivo (da ne napišem neprocjenjivo koje me podsjeća na fejzbuk jezik i kreditnu karticu, a i jedno i drugo mi izaziva mučninu u želučiću).