kritika vodstva

Orsat Miljenić: SDP svojom politikom vraća HDZ u život

20.09.2017 u 11:04

Bionic
Reading

SDP-ovci su otvoreni za razgovor s HDZ-om oko povjerenstva za Agrokor kao i izboru ustavnih sudaca. U SDP-u smatraju kako HDZ oko toga mora definirati stavove. Kakvo je trenutno stanje u stranci, ali i u politici komentirao je saborski zastupnik i bivši ministar pravosuđa Orsat Miljenić

Miljenić je potvrdio kako će pregovarati s HDZ-om oko povjerenstva za Agrokor te da od toga neće odustati.

'Mi smo postavili poziciju koja je bila uvjetovanje u tom trenutku, otvoreni jesmo za razgovor s HDZ-om, ali za nas je povjerenstvo za Agrokor izuzetno bitna stvar, kao i izbor ustavnih sudaca. Tu će biti razgovori i HDZ tu mora svoje stavove definirati i redefinirati', komentirao je u razgovoru za N1 Miljenić.

U ideju razgovara nije želio ulaziti, ali je rekao kako se oni vode.

  • +14
Orsat Miljenić Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Ne mogu zamisliti ni shvatiti situaciju i HDZ koji odbija povjerenstvo za Agrokor. To je jedna stvar koja je prevažna za ovu zemlju. Spremni smo da se ispita i ono što smo mi radili, ali želimo da se stave karte na stol, da se zna što se događalo, što je tko radio', rekao je Miljenić napominjući kako je tu riječ o političkoj odgovornosti i kreiranju sustava koji je mogao povući cijelu zemlju u propast.

'Ne mogu shvatiti HDZ-ovce zašto se tome suprotstavljaju, što kriju. Ustavne suce treba izabrati, možemo razgovarati o tome je li trebalo povezivati jedno i drugo, ali trebamo ustrajati u onome što smo počeli, to je moj stav', jasan je on.

Bez obzira na Grbinove izjave kako treba odustati od 'ultimatuma', Miljenić je za opciju kada se u nešto krene da to 'treba ganjati do kraja' pa će se vidjeti do kuda će se doći.

'Idemo kao društvo nazad'

Na upit pomaže li SDP takvim stavom HDZ-u, odgovorio je: 'Na žalost, da' te objasnio:

'Mislio sam dosad da je vlada Tihomira Oreškovića najgore što smo imali u povijesti, ali sad mislim da je to ova Vlada, zato što je jedna od rijetkih koja je naslijedila gospodarski rast, pozitivnu klimu, niz otvorenih projekata, a ne događa se ništa, mi kao društvo idemo nazad. To je loše. Ovo je godina koju su pojeli skakavci, mi smo godinu izgubili. Ovo je Vlada koja je došla u plus i potrošit će se na avione, plaće i povlaštene mirovine. Mi u SDP-u ovom 'hoćemo - nećemo' politikom vraćamo ih u život i to je loše i tu padamo na ispitu', rekao je.

Rad ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, dodao je, ne može ocijeniti jer je 'prefriško' na tom mjestu i nema ni jedan potez za koji bi mogao reći je li 'plus' ili 'minus'.