SUKOB U VEZI SPAJANJA BOLNICA

Milinović uzvraća: Nasilje provode Šprem i SDP

03.08.2010 u 15:24

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Darko Milinović odbacio je danas kritike predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Borisa Šprema o neprihvatljivom spajanju bolnica ocijenivši da Šprem i zagrebački SDP 'provode nasilje nad građanima grada Zagreba'

'Gospodin Šprem i zagrebački SDP provode nasilje nad građanima grada Zagreba i ne samo Grada Zagreba, već i građana Republike Hrvatske budući da svoj osobni obračun s Milanom Bandićem, obračun SDP-a s Bandićem, žele riješiti preko leđa pacijenata i osoblja', izjavio je danas za HTV ministar Milinović.

Poručio je da mu to Vlada neće dozvoliti te ocijenio da dovodi pet bolnica u vrlo ozbiljan položaj, jer HZZO može plaćati te bolnice samo ako su u mreži.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Boris Šprem najavio je na današnjoj konferenciji za novinare da će predložiti Gradskoj skupštini podnošenje zahtjeva za ocjenu ustavnosti Zakona o zdravstvenoj zaštiti s Ustavom RH. Zamjera ministru Darku Milinoviću što nije gradske vlasti izvijestio o planu spajanja bolnica te ga pozvao da 'radnje koje je poduzeo oko spajanja bolnica prekine'.