SLUČAJ USTAŠKA KAPA

Milijan Brkić : Što su Novosti? Tjednik? Čiji je to tjednik?

10.02.2016 u 19:45

Bionic
Reading

Sudionike Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i MOST-a održanog u srijedu novinari su pitali da komentiraju naslovnicu tjednika Novosti na kojoj se nalazi fotografija osobe s ustaškom kapom, za koju Novosti navodi da je ministar kulture Zlatko Hasanbegović

'Što su Novosti? Tjednik? Čiji je to tjednik? Nemam pojma zaista. Ja sam vidio razno razne tipove s kokardama i sa ovim i onim. Mi smo jasan stav politički izrekli i zauzeli u više navrata artikulirali i priopćili hrvatskoj javnosti da smo protiv svih totalitarizama i nacizma i fašizma i komunizma i svih ideologija takvog značaja. To nas uopće ne zanima. Prestanimo se već jednom baviti prošlošću, prestanimo više kontaminirati hrvatsku javnost i građane sa onima koji su iza nas. Temelj Hrvatske države je Domovinski rat, hrvatski branitelji. Idemo sad razgovarati što moramo napraviti da bi Hrvatska sutra bila uređena država i da nam djeca ne bi selila iz ove prekrasne zemlje', rekao je Milijan Brkić Vaso iz HDZ.a.

'Bili smo cijeli dan na sjednici Vijeća za suradnju. Most će dati svoje mišljenje vezano za to jednako kao što je iznio svoj stav i o gospodinu Ostojiću', rekao je Ivan Kovačić iz Mosta.