OTVARANJE PREGOVORA

Milas o preporuci EK za BiH: 'Jedno od najvećih dostignuća Vlade RH'

13.03.2024 u 19:11

Bionic
Reading

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas ocijenio je u srijedu u Mostaru kako je preporuka Europske komisije za otvaranje pregovora s BiH jedno od najvećih postignuća Vlade RH i najkonkretniji načina potpore tamošnjim Hrvatima

Milas se u Mostaru u četvrtak susreo s gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem, s kojim je razgovarao o realizaciji nekoliko velikih projekata koji se grade u Mostaru poput zgrade Hrvatskog narodnog kazališta, bolnice, sveučilišta u čemu sudjeluje i Republika Hrvatska.

"Otvaranje pregovaračkog procesa je jedno od najvećih dostignuća Vlade RH, jer je to ono za što smo se zalagali i vjerujem da će sve ono što slijedi doista uvjeriti ljude da pristupanje Europskoj uniji nosi benefite i dobiti za sve narode u BiH", rekao je Milas u izjavi za medije. Dodao je kako će Hrvatska nastaviti biti snažan i "vjeran partner" Bosni i Hercegovini i tamošnjim Hrvatima.

Mostarski gradonačelnik je izrazio očekivanja da će Hrvatska ponuditi svoja iskustva Bosni i Hercegovini kako bi što uspješnije okončala pregovarački proces te koristila fondove Europske unije za projekte u ovome gradu.

Kordić je zahvalio Vladi RH predvođenom premijerom Andrejem Plenkovićem zbog uspjeha oko europskog puta Bosne i Hercegovine i najave zelenog svjetla Europske komisije za otvaranje pregovora BiH s EU.