HDZ-OVCI O ŠEFU OPORBE

'Milanovićev pogled zamućen je zavišću i mržnjom'

30.06.2011 u 12:56

Bionic
Reading

Izjava SDP-ovog predsjednika Zorana Milanovića da je sastanak Vlade i DORH-a oko mita koji je MOL navodno isplatio bivšem premijeru Ivi Sanaderu miješanje izvršne u pravosudnu vlast, uznemirila je HDZ-ove redove. Ta izjava, uvjeren je HDZ-ovac Vladimir Šeks, pokazuje Milanovićevo nepoznavanja ustavnih zakonskih odredbi, ali i netrpeljivost i zavist prema uspjesima premijerke Kosor

'Šef SDP-a trebao bi znati elementarnu činjenicu prema kojoj imamo podjelu na zakonodavnu izvršnu i sudbenu vlast, ali i da prema članku 4, stavku 2 Ustava načelo diobe vlasti uključuje oblike međusobne suradnje. Stoga je potez i prijedlog predsjednice Vlade Jadranke Kosor strogo utemeljen na Ustavu i zaklonu te odredbama da u zaštiti hrvatskih interesa može surađivati i s drugim tijelima pa i DORH-om.

Milanovićeva optužba deplasirana je i lišena svakog temelja i rezultat je njegova ignoriranja te elementarnog nepoznavanja Ustava i zakona', kazao je Šeks dodavši da Milanovićeve optužbe pokazuju da bio pao na seminaru iz ustavnog prava.

Milanović: 'Ne dam se uvući u rat uvredama'

Za komentar današnjih izjava HDZ-ovaca priupitali smo i prozvanog Zorana Milanovića, koji nije htio komentirati riječi HDZ-ovaca. 'U taj rat uvredama i prepucavanja se neću dati uvući. Očito postoji tendencija da se ovo pretvori u cipelarenje i vrijeđanje. U to se katkad lako uvući, ali tu lekciju smo naučili, prema tome, uzalud pokušavaju', rekao je Milanović.

Iako su ga novinari pokušali pitati i za to tko bi trebao potpisati pristupni ugovor s EU, ali i o sastanku Vlade i DORH-a, Milanović je kazao da stoji kod svoje jučerašnje izjave

HDZ-ovci su uvjereni da ovakve optužbe dolaze zbog Milanovićeve netrpeljivosti prema premijerki Kosor. 'Očito da je njegov pogled zamagljen i zamućen mržnjom, zavišću i netrpeljivošću prema HDZ-u pa čovjek ne vidi što se to dogodilo u Hrvatskoj u posljednje dvije godine. No nije bitno da li on to vidi ili ne vidi, glavno da je to prepoznala hrvatska javnost i Europska komisija. Zbog činjenice da je premijerka najzaslužnija za deblokadu i završetak pregovora, bilo bi moralno i pošteno da ona potpiše pristupni ugovor', rekao je HDZ-ovac Frano Matušić.

Šeks je pritom podsjetio da je promjenom Ustava iz prošle godine utvrđeno da međunarodne ugovore sklapaju predsjednik države, Vlada ili Sabor, ali ovisno o prirodi sadržaja ugovora.

'Ugovore o pristupanju Europskoj uniji donosi se na temelju pregovaračkog procesa tj. pregovora koje je vodila Vlada. Prema tome, postoji snažno ustavno i zakonsko uporište, s obzirom na to da je Vlada vodila pregovore, da predsjednica Vlade i potpiše pristupni ugovor', zaključio je Šeks.